Varslar personal – då ska beslut om Bullerby Cup tas

Vimmerby IF har sedan tidigare permitterat hela personalstyrkan. Nu tvingas man också varsla anställda som har hand om bland annat ungdomsverksamheten och Bullerby Cup. "I detta läge måste vi ta höjd för att Bullerby Cup kanske inte kan genomföras", säger David Lindgren, verksamhetsansvarig i Vimmerby IF.

David Lindgren, verksamhetsansvarig i Vimmerby IF.

David Lindgren, verksamhetsansvarig i Vimmerby IF.

Foto: Elin E Elmström

Sport2020-05-20 12:46

Det råder tuffa tider för idrottsföreningarna. Vimmerby IF är en av de föreningar som tvingats agera och som tagit till åtgärder. Nu har man även fattat beslut om att varsla personalen.
– Det handlar om fyra tjänster och är allt från ordinarie deltidsanställningar till heltid och halvtid, förklarar VIF:s David Lindgren och fortsätter:
– Vi har haft en ganska lång period där vi drivit sociala projekt som krävt lite mer av ett kansli.

Vimmerby IF:s stora flaggskepp, Bullerby Cup, kan komma att bli inställt i år. Förhoppningen är fortfarande att genomföra turneringen, men med dagens restriktioner som finns med anledning av coronapandemin vore det i princip omöjligt.
– I detta läge måste vi ta höjd för att Bullerby Cup kanske inte kan genomföras, säger David Lindgren.
Har ni satt någon deadline för när ett beslut om turneringen måste tas?
– Vi har sagt någonstans i månadsskiftet, i början av juni. Vi hoppas att Folkhälsomyndigehetens råd kommer att uppdateras och vi ser redan nu att de börjat öppna upp lite grann i alla fall. Det som krävs är ännu en puff i rätt riktning.
Har ni tittat på att genomföra turneringen på andra sätt?
– Ja, vi har några olika scenarier utifrån direktiven som finns. Ett av dem är att använda sig av flera planer och spela på andra orter där vi har samarbeten med föreningar, så som Frödinge, Storebro och Södra Vi. På så sätt fördelar man folket på fler platser.

En annan ekonomisk åtgärd som nu vidtas är att VIF och att spelarna i representationslagen kommit överens om att inte betala ut några spelarersättningar under säsongen.
– Jag träffade både damlaget och herrlaget och det togs emot väldigt väl. Det här är ett solidariskt beslut och det känns bra, säger Lindgren.
– Det handlar om ersättningar så som matchbonusar och andra typer av personliga ersättningar. Det finns olika typer av avtal men spelarna har varit väldigt samarbetsvilliga. 

VIF har för tillfället valt att inte spela några matcher alls, trots att ungdomsmatcher tillåts.
– Det kom lite olika besked och direktiv om ungdomsmatcherna och vi var tvungna att värdera. Då tog vi ett gemensamt beslut om att avlasta våra ungdomsledare och hålla oss till sommaren istället.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!