Västervik prisas som Årets idrottskommun

Riksidrottsförbundet Småland gillar vad de har sett i sportväg i Västerviks kommun unnder 2019.

Swedish Floorball Open lockar till sig innebandyspelare på allra högsta nivå.

Swedish Floorball Open lockar till sig innebandyspelare på allra högsta nivå.

Foto: Malin Belfrage

Sport2020-02-08 08:00

Juryns motivering för att just Västerviks kommun blev prisad som Årets idrottskommun i Smålandsidrotten 2019 lyder:

"Västerviks kommun har under året tydligt prioriterat och utvecklat kommuninvånarnas och föreningslivets förutsättningar och möjligheter till rörelse och att idrotta under devisen Livskvalitet varje dag".

I motiveringen trycker man även på att arbetet med ett idrotts- och fritidspolitiskt program har påbörjats och beräknas beslutas under våren 2020. Det innehåller bland annat satsningar som en ny sporthall, en om- och nybyggnation av en simhall och ett helhetsgrepp kring Bökensved.

Riksidrottsförbundet Småland som delar ut denna utmärkelse tycker att det under 2019 även skett en gedigen utveckling av idrottsanläggningar och idrottsmiljöer i kommunen där ridskoleanläggningarna i Gamleby, Överum och Västervik har rustats upp eller påbörjat en ombyggnation. Det har anlagts en discgolfbana vid Alviken, det har byggts en ny klätterhall och öppnats ett sport- och fritidsbibliotek intill Karstorps motionsområde. Det har även arrangerats sportsliga evenemang som Swedish Floorbal Open och Tjust 2-dagars.

Årets idrottskommun i Smålandsidrotten har tilldelats en småländsk eller öländsk kommun sen 2011 och det här är första gången som Västerviks kommun prisas som det. Västervik tar över titeln från Jönköpings kommun som prisades för 2018.

Utmärkelsen delas ut i samband med Västerviks kommunstyrelses sammanträde den 10 februari.

Tjust 2-dagars är en populär orienteringstävling som arrangeras på somrarna.
Tjust 2-dagars är en populär orienteringstävling som arrangeras på somrarna.
Karta: Västervik
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!