Västerviks stjärnförare presenterad

Det har tisslats och tasslats om det en stund: nu har Västerviks Speedway presenterat sin "nummer ett" till Elitserieåterkomsten.

Foto:

Sport2017-10-20 10:01

Det är ingen mindre än 40-åriga dansken Nicki Pedersen. 

– Jag är verkligen glad att vara tillbaka i Västervik. Det kommer bli härligt att se alla fans och fantastiska personer från Västervik Speedway igen.
Banan i Västervik inbjuder alltid till bra racing och jag ser verkligen fram emot att hjälpa klubben och mina lagkamrater och viktigas av allt ge supportrarna underhållande och bra racingpå Stena Arena, säger Nicki Pedersen i ett pressmeddelande.

I samma pressmeddelande säger Morgan Andersson:

– Vi är mycket nöjda att ha Nicki tillbaka i Västervik Speedway då vi jobbat över bred front med att stärka upp den främre delen av laget.

Pedersen körde i Elitserien senast 2016, när han representerade Lejonen. Han har en lång historia i både svensk speedway i allmänhet och i Västervik i synnerhet. Redan 1999 debuterade han i Västervik, för vilka han körde i tre säsonger.

På det individuella planet har dansken vunnit tre VM-guld.

2017 blev ett dystert år för Pedersen då säsongen förstördes av en allvarlig nackskada. En skada han bedöms bli hundraprocentigt återställd från.

Pedersens ingångssnitt i Elitserien blir 2.035.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!