Växjö vann – trots Melarts hjärnsläpp

Ilari Melart satte Växjö i problem när han fick matchstraff efter att ha slagit HV71:s Filip Sandberg i ansiktet. Men ett Växjö i underläge kunde ändå vända – och vinna – med 4–2.

Ilari Melart visades ut för smällen på Filip Sandberg.

Sport2021-01-28 21:25

Det var i första perioden efter att Filip Sandberg hade gjort 1–0 för HV71 som Ilari Melart såg rött. I samma sekvens delade Melart först ut en sen tackling på Johannes Kinnvall, för att sedan slå till målskytten Sandberg i ansiktet.

Melart fick matchstraff för smällen på Sandberg och två minuters utvisning för tacklingen på Kinnvall.

– Jag antar att det var för att vi gjorde mål. Det brukar vara bästa medicinen för ilska, säger Filip Sandberg i C More.

Men Växjö skulle skaka av sig matchstraffet och underläget, och i andra perioden gjorde man tre mål samtidigt som HV71 endast mäktade med ett.

Växjö vann till slut med 4–2.

– Vi försvarar oss bra och krigar som fan för varandra. Då händer bra saker, säger Växjös Emil Pettersson i C More.

Viktig IKO-seger

Leksand gästade Oskarshamn i vad som efter två perioder hade utvecklats till en riktig målfest. Hemmalaget ledde då med 5–3 efter bland annat två mål av John Dahlström.

Målstimmet avtog däremot betänkligt i tredje perioden och Oskarshamn kunde rida ut matchen, sätta ytterligare ett mål och vinna med 6–3.

Segern gör att Oskarshamn tar kliver förbi HV71 och upp på tionde plats i tabellen.