Veckans heta och kalla: "Är det här deras säsong?"

Det händer saker hela tiden i sportens värld. Här är veckans heta och kalla lista.

Kim Karlsson är klar för Rimforsa IF.

Kim Karlsson är klar för Rimforsa IF.

Foto: Michael Nordin

Sport2020-09-01 14:30

GLÖDHETT

Enkelmöten

Det är och har varit en speciell fotbollssäsong. Men med halva säsongen avverkad kan vi konstatera att det förmodligen är mer spännande än någonsin. Visst, att spela enkelserier där lagen bara möts en gång kommer inte att hålla i längden. Men den här säsongen har det fungerat alldeles utmärkt. Att en match kan avgöra allt kittlar givetvis lite extra och slutspelskänslan som finns gör att varje misstag räknas. Titta bara på vilken dramatik vi kan vänta oss de kommande veckorna, där VIF-damerna (om resultaten går vägen) står inför en avgörande seriefinal mot Kenty i division 2. Samtidigt har vi en glödhet toppstrid i herrarnas division 4 som förmodligen kommer att leva in i det sista.

HETT

Formen

Vimmerby Hockey har inlett försäsongen på bästa sätt. Kan vi förvänta oss ett lika slagkraftigt VH som förra säsongen? Ja, varför inte? Man har tappat lite spets men fått behålla stommen. Det viktigaste av allt är att man fått behålla tränaren Phil Horsky. Det är fortfarande tidigt att säga vartåt det barkar, men Horsky och VH verkar vara på god väg mot en rolig vinter.

undefined
Phil Horsky har fått en hel försäsong på sig att jobba med VH.

VARMT

VIBK-profilen till RIF

Vimmerby IBK:s tidigare målkung Kim Karlsson var aktuell för en comeback i moderklubben i våras. Det tackade han nej till. Med bara några veckor kvar till seriepremiär väljer han istället att ta ett steg ner i seriesystemet och skriva på för Rimforsa IF. Intressant! Det här gör att RIF, som tappat poängmaskinen Filip Cammerudh och ett par tongivande spelare till, definitivt blir ett lag att räkna med i division 2 igen. Är det här deras säsong?

KALLT

Hur blir det?

Snart är det dags för slutspel i elitserien i speedway. Men vilka förare kommer egentligen att köra där? Patryk Dudek ska köra för Dackarna, är det sagt. Maciej Janowskis medverkan är desto mer osäker. Lagen kommer att spetsa sina lag i slutspelen på ett eller annat sätt. Det gör att de unga talangerna som fått chansen i grundserien förmodligen får flytta på sig. Rätt eller fel? Jag vet inte. Jag kan tycka att man borde fortsätta säsongen med det lag och de förare som burit klubbarna under grundserien – samtidigt som jag förstår att de utländska toppförarna lockar intresse och höjer kvaliteten.

ISKALLT

Dominansen

Fridolina Rolfö får vänta på sin första Champions League-titel. Hennes Wolfsburg föll i finalen mot Lyon, som nu har fem (!) raka titlar. Snacka om att vara ensamma på tronen. Hade varit kul med en annan vinnare.

undefined
Fridolina Rolfö föll i CL-finalen med Wolfsburg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om