Veckans heta och kalla lista: "En stor soppa av allt"

Hett och kallt. Högt och lågt. Vi har plockat ut det hetaste och kallaste från sportens värld den senaste tiden.

Vimmerby Hockeys södra serie är urstark. Värmen drar in – i november. Bandyisen kan inte spolas. Och hur kommer Dackarnas lag egentligen att se ut säsongen 2021?

Vimmerby Hockeys södra serie är urstark. Värmen drar in – i november. Bandyisen kan inte spolas. Och hur kommer Dackarnas lag egentligen att se ut säsongen 2021?

Foto: Arkiv/Montage

Sport2020-11-06 16:05

GLÖDHETT

Nivån

Det är hög klass på årets upplaga av den södra Hockeyettan. Vimmerby kommer inte att få någon lätt resa till Allettan. Där finns fyra, fem och till och med sex lag som visat att man blir att räkna med. Troja, Nybro, Karlskrona, Halmstad och Tranås känns alla som potentiella Allettan-lag tillsammans med VH. Och vi ska inte glömma Mörrum och Kallinge, som smyger med där bakom. Ja, man får nog hålla med alla som sa att årets södra serie är den vassaste på mycket länge.

HETT

Det går fort i hockey...

På tal om Vimmerby Hockey: Pontus Näsén gör debut för Tre Kronor mot Ryssland på lördag. Kul! Säsongen 18/19 spelade han för VH. Nu är det alltså landslaget som gäller. Näsén fanns inte med i det svenska laget i första matchen (förlust mot Tjeckien) men är med i laguppställningen till lördagens match. En imponerande resa!

LJUMMET

17 °C?

Vad är det som händer? 17 grader en bit in i november? Ja, det har sina för- och nackdelar. Kan tycka att det är synd om lag som Målilla Bandy, som inte kan spola sin is. Men nu när säsongen ändå riskerar att skjutas upp kanske det blir ett lite mindre problem.

KALLT 

Tyst på värvningsfronten

Om fotbollens Silly Season gått på högvarv så kan motsatsen sägas om speedwayens motsvarighet. Eller åtminstone om Dackarna. Visserligen har man gjort klart med både lagledare (Mikael Teurnberg) och den kanske viktigaste föraren (Jacob Thorssell). Men efter det har det varit knäpptyst, förutom att man tappat Oliver Berntzon. Samtidigt kan jag tycka det är bra att klubben avvaktar och håller sig lugna. Deadline för när trupperna ska spikas har flyttats fram till februari och det finns ingen anledning att ta några förhastade beslut.

ISKALLT

Osäkert och otydligt

Smittspridningen har ökat och många idrottslag i trakten har fått sina matcher uppskjutna och sina serier pausade. Men vad hjälper det att pausa i tre veckor? Jag ser inte hur smittan ska kunna "lugna" sig på så kort tid. Även på högre nivå är det fruktansvärt otydligt. I till exempel innebandyn så kom beskedet först att Allsvenskan skulle spelas – men bara herrarnas. Damerna fick lov att pausa. Det har resulterat i att innebandyförbundet blivit anmält till diskrimineringsombudsmannen av två olika personer. Hur som helst...det blir bara en stor soppa av allt. Jag säger som Vimmerby IBK:s tränare Michael Elmér: "Pausa säsongen fram till den 1 januari." För alla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om