Målfarliga lirare tar plats på listan

Poängproducerande innebandyspelare och målfarliga hockeylirare. Det är grunden för listan över Veckans Idrottare i den lokala sporten från veckan som gått.

John Pettersson var riktigt bra för VIBK.

John Pettersson var riktigt bra för VIBK.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2022-12-05 16:00

1) John Pettersson, Vimmerby IBK:

Kommentar: Med sin aviga teknik och sinne för mål har Pettersson klivit fram rejält för VIBK den här säsongen. I fredags kom tredje raka segern via 9–8 borta mot JIK Ungdom. John noterades för fem poäng och såg till att Vimmerby hade 9–4 att gå på innan hemmalaget kom oroväckande nära på slutet. 

undefined
David Thomson har börjat bra för VH.

2) David Thomson, Vimmerby Hockey:

Kommentar: Var inblandad i båda målen när VH vann med 2–1 borta mot KRIF. Har inlett starkt i Vimmerby och kan bli en viktig kugge för laget i vinter när de får kriga för en slutspelsplats via fortsättningsserien. Frågan är bara om han får fortsätta spela med Jakob Karlsson och Eddie Levin när Anton Carlsson är tillbaka i truppen.

undefined
Vilgot Kronstrand gjorde tio poäng för VIBK B.

3) Vilgot Kronstrand, Vimmerby IBK B:

Kommentar: 15-åringen har nyligen fått dispens för spel i seniorsammanhang och visade sin förmåga när Vimmerby IBK:s B-lag utklassade Virserum. Sex mål och fyra assist blev hans facit i matchen som slutade 23–5.  

undefined
Erik Karlsson gjorde 4 mål för Målilla

4) Erik Karlsson, Målilla Bandy:

Kommentar: Målilla har fått en flygande start i seriespelet. I derbyt borta mot Tjust/ÅBK kom tredje raka via 7–5. Erik Karlsson var den store segerorganisatören med sina fyra mål.

5) Jeremy Mcneil, Virserums SGF:

Kommentar: Bidrog med fyra av målen i Virserums seger mot Valdemarsvik med 11–0. Blev lagets bästa poängplockare i grundserien med 11 mål och 14 assist på 12 matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!