Veckans idrottare: "Glänste med sin teknik"

Då var det dags för en lista över den gångna veckans bästa idrottare. De här fem utövarna ansåg vi stack ut den här gången.

Erik Stejdahl firar ett av tolv mål för HM IS mot Husar B.

Erik Stejdahl firar ett av tolv mål för HM IS mot Husar B.

Foto: Torbjörn Allvin

Sport2020-02-03 12:14

5 stjärnor: Erik Stejdahl, HM IS:

Kattens lek med råttan. Lite åt det hållet var det när HM IS krossade Husar B (12-1) i derbyt. Vi fick se ett HM IS på lekhumör ha fullständig koll på matchen. Erik Stejdahl bjöd publiken på flera fina konstnummer – där några av hans passningar var rena läckerbitarna. Stejdahl har inte bara en väl utvecklad teknik och bollkänsla, utan tar även jobbet. 

4 stjärnor: Simon Dahl/Jim Nordh, VSGF:

Visst, VSGF är jumbo i alltrean så här långt, men det går sannerligen inte att klaga på poängskörden från radarparet Simon Dahl och Jim Nordh. I helgen stod de för sju pinnar vardera: Dahl 6+1 och Nordh för 1+6. Simon Dahl toppar också seriens poängliga med 30 poäng på 10 matcher. Jim Nordh har näst högst poängsnitt (2,43 per match) med sina 17 poäng på sju matcher. 

3 stjärnor:Daniel Gustafsson, Västers BTK

Hultsfredssonen och pingisspelaren gjorde en stark tävling och vann Chile Open. Det här var årets första kvaltävling till Paralympics i Tokyo. Gustafsson vann alla sina matcher. 

2 stjärnor: Oscar Pettersson, Pelarne: 

Skidåkaren från Pelarne har imponerat i skidloppen i Italien. Först kom han på plats 100 i klassiska långloppet Marcialonga, sedan på plats 72 i Toblach-Cortina. 

1 stjärna: Tobias Claesson, Rimforsa:

Rimforsa tog en helt nödvändig seger mot Linköping Legends för att de fortfarande ska ha en liten chans att utmana Berg om seriesegern. Tobias Claesson var på spelhumör och gjorde tre mål och en assist. 

Tobias Claesson var bra på Legends.
Tobias Claesson var bra på Legends.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!