Tre målskyttar och två målvakter på listan

Anfall är bästa försvar brukar det heta. Bland Veckans Idrottare återfinns tre lirare med målsinne som bidrog med det lilla extra som ledde till framgång för lokala lag i helgens matcher. På tal om försvar så tar även två målvakter plats på listan.

Robin Christoffersson höll nollan mot Skövde.

Robin Christoffersson höll nollan mot Skövde.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2021-12-06 18:45

1) Robin Christoffersson, Vimmerby Hockey:

Allettan är igång och Vimmerby Hockeys signum från grundserien i det stabila försvarsspelet kommer att bli ett vasst vapen där. Robin Christoffersson höll nollan mot Skövde borta och lade grunden för att VH kunde inkassera tre säkra poäng direkt.

2) Nathalie Johansson, Vimmerby IF:

Futsalsäsongen är igång och Vimmerby IF började med att gå till final i en cup på Öland. Nathalie Johansson visade att hon är minst lika målfarlig inne som ute och blev utsedd till turneringens bästa spelare.

3) Joel Ahnstedt, Hultsfred HF:

Jämnt, tätt och dramatiskt. Det var bara förnamnet på kampen Hultsfred Handboll utkämpade mot RP borta i helgen. HHF höll undan och vann med uddamålet mycket tack vare tio mål av nyförvärvet Joel Ahnstedt.

4) Jonas Karlsson, Rimforsa IF: 

Det stjärnspäckade Rimforsalaget tog sjunde raka segern via 11–3 hemma mot Linköping IBS. En spelare som är värd att lyfta fram lite extra är Jonas Karlsson. Han bidrog med tre mål och en assist och är en riktig slitvarg som gör nytta över hela planen.

5) Wilma Djurstedt, Vimmerby IBK:

Allsvenska Craftstaden blev en för svår nöt att knäcka i kvartsfinalen av Smålandscupen för VIBK. Målvakten Wilma Djurstedt såg till att hålla laget kvar i matchen in i det längsta även om det rann iväg på slutet till 6–0.

Nathalie Johansson, Joel Ahnstedt, Jonas Karlsson och Wilma Djurstedt tar plats på listan över Veckans Idrottare.
Nathalie Johansson, Joel Ahnstedt, Jonas Karlsson och Wilma Djurstedt tar plats på listan över Veckans Idrottare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!