LISTAN: KM-kungen i topp av Veckans Idrottare

Efter ännu en händelserik vecka är det dags igen. Här kommer listan på de idrottare vi tyckte stack ut mest.

Veckans Idrottare.

Veckans Idrottare.

Foto: Arkiv

Sport2024-01-08 16:10
undefined
Rickard Thuresson, Vimmerby IF

1) Rickard Thuresson, VIF

KM:s okrönte konung. Ålder är bara en siffra, som de brukar säga – och det verkar stämma in på den 36-årige VIF-ikonen. Inför turneringen hade 2000-talets skyttekung gjort sammanlagt 31 mål i KM. Nu fyllde han på med ytterligare sex mål till den kvoten. Det var inte heller några dussin-mål från "Thure", som klev fram när det gällde som mest och avgjorde både semin och finalen. Självklart veckans främsta idrottare. Efter den succén är känslan att det inte var det sista vi fick se av Thuresson i KM-sammanhang.

undefined
Jakob Karlsson, Vimmerby Hockey

2) Jakob Karlsson, VH

Från en ikon till en annan. I en oerhört spännande tillställning var det VH som gick segrande ur striden hemma mot Mariestad, i matchen som slutade 4–3. Då var kapten Jakob Karlsson kanske bäst på isen. Han satte det viktiga 3–1-målet och bidrog med ett snyggt assist till Christoffer Törngrens matchvinnande mål. En oerhört viktig seger för VH som föll tungt borta mot Kristianstad tidigare under veckan. 

undefined
Vilgot Kronstrand och Viggo Matsson med sina bronsmedaljer från Distriktslags-SM.

3) Vilgot Kronstrand, Smålandslaget

Det blev en lyckosam långhelg för unge talangen Vilgot Kronstrand och hans Småland i distriktslags-SM som avgjordes i Umeå. Tillsammans med en annan VIBK-produkt, Viggo Mattsson, knep Kronstrand en bronspeng. Han imponerade med 6+7 på fem spelade matcher och blev för sina prestationer belönad med en plats i turneringens All-Star Team. 

undefined
Alexander Svartz, Gullringens GoIF

4) Alexander Svartz, Gullringen

Gullringen var det starkaste laget i "gruppspelet" av KM, innan det blev ett tungt uttåg i semifinalen mot rivalerna Vimmerby IF. En av de som var bäst i gulsvart, och i hela turneringen, var Alexander Svartz. Känslan var att backklippan knappt gjorde ett misstag på hela lördagen. Svartz klev in hårt i närkamperna, visade på bra passningsspel från sin position som "point" och drev på laget. 

undefined
Målilla Bandy

5) Målilla Bandy 

Målilla Bandy gasar på som nykomling i division ett. Därför får de återigen plats på vår lista. Det kanske visserligen var ett beskedligt motstånd i form av jumbon Derby under den gångna helgen... Men en seger är en seger oavsett motstånd. Det såg dock illa ut till en början, då rödvitt låg under med 2–0. Men den starka lagmoralen visade sig vara avgörande även denna gång. Upphämtning och vinst med 4–3 innebar säsongens femte triumf, för laget som bara torskat en match.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!