Sinne för mål och assist och vinnarinstinkt

Innebandylirare med sinne för mål och assist, padelspelare med vinnarinstinkt, modiga bandyspelare och en efterlängtad triumf. Det hittar vi bland Veckans Idrottare.

Emma Sjökvist, Linda Thörn, Marcus Karlsson och Målilla Bandy är några av Veckans Idrottare.

Emma Sjökvist, Linda Thörn, Marcus Karlsson och Målilla Bandy är några av Veckans Idrottare.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2022-12-19 18:45

1) Emma Sjökvist, Vimmerby IBK:

Kommentar: Med en match i kroppen efter sin comeback klev poängdrottningen fram på allvar. Tre mål och tre assist blev hennes facit mot Färjestaden. 8–1 var femte raka segern för VIBK som har blandat sig i toppstriden på allvar halvvägs in i serien.

undefined
Linda Thörn

2) Linda Thörn, Vimmerby:

Kommentar: Hon har gjort rent hus i den lokala padeln på sistone. Nyligen vann hon en turnering i Hultsfred och i helgen säkrade hon ytterligare två titlar i Storebro. Ett exempel på att padeln är en möjlighet att få motion och samtidigt utlopp för sin tävlingsinstinkt.

undefined
Marcus Karlsson

3) Marcus Karlsson, Rimforsa IF:

Kommentar: Med ett mål och fyra assist spelade "Macke" en avgörande roll när Rimforsa besegrade Solfjäderstadens U-lag med 8–6 på hemmaplan. Division tre är minst en nivå för lågt för de svartvitas lirare.

undefined
Målilla Bandy

4) Målilla Bandy

Kommentar: Fjärde raka segern blev det för Målilla bandykrigare via 5–2 i hemmapremiären mot Skirö. Matchen i sig blev kanske inte så minnesvärd spelmässigt, men samtliga spelare i båda lagen ska ändå ha en stor eloge. Att genomföra matchen i 17 minusgrader är ingen lek direkt.

undefined
Hjorted/Totebo

5) Hjorted/Totebo

Kommentar: För första gången blev det en bejublad hemmaseger i Nenne-pokalen för Hjorted/Totebo. Laget gick visserligen miste om en drömfinal mot IFK Tuna, men vann ändå finalen mot Gunnebo. Stor hjälte med matchens enda mål var Melvin Svensson.

Emma Sjökvist Vimmerby IBK
Emma Sjökvist Vimmerby IBK
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!