Listan: Här är Veckans Idrottare: "Visade vägen"

En veteran som dominerade i premiären. En back som klev fram i rätt läge. En matchvinnare som tog petningen på rätt sätt. Det är några av spelarna som sporten valt att lyfta fram som Veckans Idrottare.

Rickard Thuresson, Elias Lindgren, Hugo Samuelsson, Martin Holmstrand och Arvid Borell är Veckans Idrottare.

Sport2024-02-12 19:00
undefined
Rickard Thuresson, Vimmerby IF

1) Rickard Thuresson, Vimmerby IF:

Lagets veteran visar inga tecken på ringrost. När Vimmerby besegrade Rimforsa med 3–0 i säsongens första träningsmatch var han en av spelarna i laget som stack ut mest. Som central toppforward var han ständigt involverad i spelet och fördelade både bollar ut på kanterna och hade ett effektivt samspel med mittfältet. Som kronan på verket fick han dessutom sätta dit 3–0 på straff. Thuressons uttalande efter matchen om att laget borde ha gjort sju eller åtta mål med tanke på spelövertaget visar också att han ställer höga krav och ständigt är hungrig på mer.

undefined
Elias Lindgren, Vimmerby Hockey

2) Elias Lindgren, Vimmerby Hockey:

Efter en tung 4–0-förlust hemma mot Kristianstad i veckan som följdes av nyheten om att Oskar Lindgren lämnar laget var frågan hur VH skulle reagera i bortamatchen mot Mariestad i söndags. Laget visade ännu en gång sin förmåga att studsa tillbaka snabbt genom att gå in och avgöra en jämn kamp i tredje perioden. En av de som visade vägen i 4–2-vinsten var backen Elias Lindgren. Den yngre brodern till Oskar var tillbaka efter fyra matchers avstängning och klev tidigt fram och satte den viktiga kvitteringen till 1–1.

undefined
Hugo Samuelsson

3) Hugo Samuelsson, Vimmerby IBK:

Stod liksom hela Vimmerbylaget för en svajig insats hemma mot Slätafly. Samuelssons formation fick vila i andra perioden, men i tredje fick den unge forwarden chansen i förstakedjan och då tog han rejäl revansch. Först gav han VIBK ledningen med 5–4 och sedan gjorde han viktiga 7–5 i kampen som laget till slut vann med 9–5. Snacka om att prestera när det gäller som mest.

undefined
Martin Holmstrand.

4) Martin Holmstrand, Virserums SGF:

8–0 efter första perioden. 16–0 efter andra. Snacka om att Virserum gjorde processen kort med Valdemarsvik hemma. Martin Holmstrand var en av spelarna som imponerade mest i segern som till slut landade i 17–1. Vimmerbykillen svarade för tre mål och tre assist.

undefined
Arvid Borell

5) Arvid Borell, Rimforsa IF:

Inringd i sista stund på matchdagen. Det hindrade inte Arvid Borell från att kliva fram som matchvinnare mot Hjulsbro. Med två mål och två assist bidrog han starkt till segern. Inte minst genom att sätta dit avgörande 9–8 i slutminuten. Borell kan bli en viktig joker i för laget i slutstriden av serien.