Veckans Lista: "Jag gillar det inte alls"

Vi inleder det nya året med en lista på vad som är hett och kallt i den lokala sportvärlden. På listan återfinns bland annat en utebliven pizza efter pingisdebacle.

Jonatan Häggström Wedding har gjort veckans heta och kalla lista.

Jonatan Häggström Wedding har gjort veckans heta och kalla lista.

Foto: Peter Calén

Sport2020-01-01 20:30

Glödhett: Futsalfeber i trakten

Under mellandagarna var det futsalcup för herrar i Totebo och en för damer i Vimmerby. På lördag är det dags för KM i Vimmerby Idrottshall. Åtta herrlag gör upp om vilka som kan titulera sig kommunmästare. Mitt tips? Jag tror på en outsider, nämligen Södra Vi IF. 

Hett: Fortsättningsserien är igång

Vimmerby Hockey har fått en strålande start på fortsättningsserien. Seger och bara ett insläppt mål mot Mörrum. Seger och noll insläppta mål mot Tyringe. Försvarsspelet är ramstarkt och VH har fått den start de vill. 

På fredag är det dags för två konkurrenter om seriesegern att göra upp. Vimmerby tar emot Kalmar, som de förlorat mot fyra gånger bara den här säsongen. Det kommer bli en rejäl värdemätare, och frågan är om målskyttet är tillräckligt bra för att rå på Kalmar? Defensiven är det i alla fall inget fel på. 

Varmt: Bandyns högtid

Inte alla har blivit frälsta av bandyns tjusning, men det är något visst med annandagsbandyn. Jag firade jul i Motala och då passade jag på att se annandagsmatchen mellan IFK och Västerås. Det blev tyvärr förlust för de blå, men folkfesten, stämningen och underhållningen var det inget fel på. 

Man kan ju inte vara på två ställen samtidigt så jag missade Målillas annandagsmatch, där det blev seger mot Fredriksberg. Men enligt rapporter från kollega Haris Dreco var det härlig stämning även där. 

Jag börjar redan längta till nästa annandag jul. 

Ljummet: Så nära en pizza

Jag har ännu inte lyckats besegra kollega Torbjörn Allvin i en pingismatch – och nu har han lovat att bjuda på pizza när jag vinner. I måndags var det nära. Riktigt nära. Seger i första set, men sedan föll jag på målsnöret i andra och tredje. 

Nåväl, nytt år betyder förhoppningsvis mer framgång på pingisbordet.  

Kallt: VAR (Video assistant referee)

Till en början var jag skeptisk, men inte helt främmande för idén att ständigt videogranska och sedan ändra fotbollsdomarnas beslut. Nu har det använts i herr-VM, dam-VM, Champions League och de stora europeiska ligorna. 

Jag är inte bara skeptisk längre. Jag gillar det inte alls. 

Med alla ändrade domslut försvinner sportens kanske främsta attraktionskraft. Känslorna. Varje gång det blir mål måste man lägga in en brassklapp för att det kan bli bortdömt. VAR har positiva delar också, men jag tycker att nackdelarna väger tyngre. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!