Veckans lista: "Kul att testa nya sporter"

Här är veckans heta och kalla lista.

Det var roligt med pickleball.

Det var roligt med pickleball.

Foto: Michael Nordin

Sport2019-11-28 12:05

Glödhett
Nya sporten

Pickleball...? Hade aldrig hört talas om det förrän för några dagar sedan. Nu vet jag vad det är – och blev såld på den "nya" sporten direkt. Vi på sportredaktionen testade och vi hade många heta dueller, där även tennistränarna Johan Nilsson och Eric Lindström var med i matcherna. Vad är då pickleball? Jo, en variant av minitennis med innebandyboll. Måste säga att det var hur kul som helst. 

Hett
Vimmerbys målvakter

VIBK:s herrlag har fått en pangstart. De leder serien och har övertygat stort. Det har även lagets målvakter, Ludwig Strömsten och Patrik Karlsson. De verkar sporra varandra till stordåd. Det kan vara så att VIBK faktiskt har seriens båda bästa målvakter. Torsdag kväll är det dags för ett hett "derby" mot den ständiga rivalen, Slätafly. Ingen lär bli förvånad om VIBK-målvakten, vem det nu är som står, är den som kliver fram och fixar en ny trea till VIBK. 

Varmt
Varma sportbarer

Bland det bästa jag vet är att i lugn och ro bänka sig på sportbar med vänner och familj och kika på liveidrott. Allra helst med en iskall dryck som extra sällskap – och lite popcorn förstås. I princip den enda möjlighet man haft att få uppleva de här sköna stunderna har varit att åka till en större stad. Inte nu längre. Nu kan jag göra det även i Vimmerby. Toppen. Och inte nu inte bara på ett uteställe. Nu gäller det bara att ta sig i kragen och ta sig dit också...

Kallt
Ägare i en annan klubb

Först påhoppet på förbundskaptenen Janne Andersson –  och nu det här. Zlatan, Malmös stolthet och stadens idol för så många, väljer att bli ägare i en annan svensk klubb (Hammarby IF) än Malmö FF. Jag förstår det bara inte. Däremot förstår jag att MFF-supporters blir arga och upprörda. De ser det som ett stort svek. För några veckor sedan var jag på Swedbank Stadion och såg massor av ungdomar och även äldre fota den läckra Zlatan-statyn. Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna är så förknippad med Malmö och MFF.

Iskallt
Ett ständigt mörker

November. För många en jobbig månad. Jag kan bara hålla med, särskilt den här novembermånaden. Solen lyser helt med sin frånvaro. Hörde någonstans att Växjö hade haft tre (!) soltimmar i november. Det känns som något liknande här i vår trakt. Aldrig har man väl längtat så mycket efter en solsemester som nu. En halvtimme efter jag skriver den här listan ska jag visserligen bege mig söderut, men bara till Kallinge. Räknar inte med stekande sol. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!