VFF fick till det – slog Ängö hemma

FOTBOLL Västerviks FF har inte sett stabila ut i många matcher den här våren. Mot Ängö på lördagseftermiddagen stod man för en urstark och solid insats. Följdaktligen vann man med 3-1.

Foto:

Sport2017-06-17 15:40

Det var strålande sol på Bökensved när VFF säkrade sin femte seger för året då man rundade av hemmaspelet för denna vår.

Första halvleken var inget att skriva hem om från något av lagen. Närmast ett ledningsmål var gästerna när den spelfördelande mittfältaren Nicolaus Vekurinmäki krutade på, men Petter Olovsson, som kanske var bäst av alla spelare denna match, nickade undan bollen.
- Vi ångar på som fasen idag. Istället för att bli ängsliga och vika ner oss krigar vi hela vägen in, säger VFF:s lagkapten Tobias Bertilsson efter matchen.

En bit in i andra halvlek kom Faiz Benatallah in för VFF. I den 64:e minuten fintade 17-åringen bort två Ängö-backar innan han serverade Daniel Fristedt ett öppet läge fram till 1-0.

Tio minuter senare kom kvitteringen. Efter en frispark som Björn Söderström räddade kunde Samy Zeroual nicka in bollen.
- Det var inte länge man fick vara glad, skojar Magnus Fält efter matchen.
- Jag är jättestolt över spelarna idag. De visade en bra disciplin och följer matchplanen. När alla gör det så är vi ett bra lag, fortsätter Fält.

2-1-målet kom när Tobias Bertilssons frispark letade sig hela vägen in i mål.
- Det är svårt för målvakten att ta dom där frisparkarna, speciellt när två spelare kommer rusande också, säger Bertilsson.

Daniel Fristedt blev tvåmålsskytt när han från 40 meter sköt in 3-1 efter 80 minuter. Tillbaka i VFF var både Andreas Ekberg och Mathias Jakobsson, som gjorde 90 respektive 75 minuter. Det var två trötta herrar som mötte pressen efteråt.
- Jag är helt slut. Men det var roligt att spela. Jag vet ju inte hur det sett ut innan men jag tycker vi gör en bra match, säger Jakobsson.
Ekberg:
- Jag kollade på klockan efter en kvart och var riktigt trött redan då. När ”Mange” flyttade ner mig som yttermittfältare var det bara att borra ner huvudet och köra.

Magnus Fält var klart aktivare än tidigare vid sidlinjen. Det hade också sin förklaring.
- Vi pratade innan om att det skulle komma att bli lite ”bandybyten”, där spelare byts ut och in och så blev det. Många var lite trötta men jag tycker vi fick ut mycket av spelarna idag.
- Petter Olovsson och Magnus Eriksson gjorde sina bästa matcher för säsongen men ingen föll ur ramen, avslutar Fält.

Fakta, VFF-Ängö

Målen: 1-0 Daniel Fristedt 64, 1-1 Samy Zeroual 73, 2-1 Tobias Bertilsson 78, 3-1 Daniel Fristedt 81'.

Publik: 483

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!