VH lånar in från allsvenska klubben

Från Tingsryds AIF till Vimmerby Hockey. Det steget tar Isac Andersson nu. "Här kommer han att få mer offensivt utrymme", säger Morgan Persson.

Isac Andersson är klar för spel i Vimmerby Hockey.

Isac Andersson är klar för spel i Vimmerby Hockey.

Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Ishockey2022-01-25 10:05

På tisdagsförmiddagen presenterade Vimmerby Hockey ett nyförvärv. Det är 20-årige Isac Andersson som plockas in på lån från allsvenska Tingsryds AIF.

– Det är en stark och rejäl spelare med ett bra skott, som kan spela alla spelformer och har en stark offensiv i sig. Han har fått ta mer defensivt ansvar i sina senaste klubblag, men här är det tänkt att han ska få mer offensivt utrymme, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson i ett pressmeddelande från klubben. 

Andersson anslöt till TAIF under säsongen, efter att hans kontrakt med Mora IK brutits. Men det har bara blivit en poäng på 18 matcher i Tingsryd och nu väljer han att istället satsa på division 1-spel med VH.

Forwarden/centern hade annars en fin juniorkarriär i Frölunda HC, där han bland annat gjorde 49 poäng (25+24) på 41 matcher i J20 SuperElit säsongen 2019/2020. Samma säsong fick han också prova på seniorspel i just Hockeyettan, med Hanhals IF.  Han var också med i det svenska J18-landslaget som vann guld i J18-VM 2019, och står noterad för 28 juniorlandskamper.  

– Vi kommer att ha Isac här tills vidare, och så har vi en löpande dialog med Tingsryd om framtiden. Det passar oss bra i ett läge då Anton Carlsson har åkt på en skada i den senaste matchen och blir borta på obestämd tid, fortsätter Persson.  

Isac Andersson ansluter till Vimmerby Hockeys trupp idag och är spelklar till onsdagens bortamatch mot Hanviken.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!