VH längst ner på listan: "Är djupt provocerande"

Vimmerby Hockey var ytterst nära att nå kvalserien. Trots det är laget långt ner på förbundets vakanslista – om det skulle uppstå friplatser i Hockeyallsvenskan.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-04-27 15:29

Det är sajten hockeystaden.se som berättar hur förbundets ranking ser ut. Som väntat är Väsby, som vann Hockeyettan-finalen mot Halmstad, etta på listan. De kommer alltså att erbjudas en plats i Hockeyallsvenskan om något lag tvingas dra sig ur till nästa säsong.

Därbakom har det funnits en osäkerhet kring hur vakanslistan ser ut, eftersom säsongen avbröts i förtid.

Här är facit: 1) Väsby, 2) Hudiksvall, 3) Mariestad, 4) Troja/Ljungby, 5) Tranås, 6) Visby, 7) Vimmerby. Rankingen bygger på hur playoff 3-lagen presterade i Allettan. Eftersom Vimmerby var det enda laget som inte spelade i Allettan hamnar de längst ner på vakanslistan.

VH:s sportchef Morgan Persson säger så här:

– Först blev jag förbannad. Jag ringde Hockeyettans ligachef och frågade hur de har räknat egentligen. Tydligen har de inte tagit någon hänsyn till hur det gick i playoff 3. Med tanke på att vi krossade Hudiksvall i den första matchen (6–2) känns det djupt provocerande att de ligger långt före oss i rankingen.

Anser du att förbundet borde ha räknat på något annat sätt?

– Spontant känner jag att de borde ha räknat med den första matchen i playoff 3, även om inte den matchserien spelades klart. Men det är en svår fråga. Jag förstår att förbundet måste räkna på något sätt. Vi kommer inte lägga mer kraft på det här. Däremot ville jag lyfta min åsikt för ligachefen, att det inte känns helt rätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!