VH rasade ihop i tredje – Dalen vände på 30 sekunder

Vimmerby Hockey mot HC Dalen. En oviss match på förhand. På isen hade dock VH full kontroll på händelserna under de två första perioderna och såg ut att gå mot en seger – men nej. Istället vände Dalen på allt i de två sista minuterna och kunde resa hem med en 4–2-seger och tre poäng i bagaget.

VH förlorade en högdramatisk match mot Dalen.

Ishockey2021-01-20 21:14

Vimmerby Hockey inledde matchen i ett rasande tempo och körde långa stunder över HC Dalen. Passningstempot var rappare, pressen var hårdare och viljan var större. Mycket rättvist kom också 1–0 för VH när Mathias Wigley (så klart) slog in sin egna retur efter tre minuter i den första perioden. Dalen såg stressade och nästintill chockade ut av VH:s pigga inledning.

Gästerna hade visserligen en vass dubbelchans, där Tomas Rydén stod för två bra räddningar, men utöver det var det inte mycket som hotade VH:s försvar i den första perioden. 1–0-ledningen som VH fick med sig in till periodvilan var klart i underkant.

Den andra perioden var inte lika överlägsen ur VH-synpunkt, men det var ändå hemmalaget som var bättre. I mitten av perioden började utvisningarna hagla för Dalen och VH fick ett par chanser i powerplay. Till slut rasslade det till bakom Oscar Malm i bortamålet. Jakob Karlsson (bakom målet, som alltid) hittade fram till Sebastian Vidmar som i sin tur assisterade Jonas Nyman. Pang, boom och 2–0.

Återigen hade Dalen svårt att hitta rätt i offensiven under i stort sett hela perioden. Med knappt två minuter kvar av mittenperioden fick gästerna sitt första powerplay men kom aldrig riktigt nära.

Precis i början av den tredje perioden fick VH:s kanadensare Josh Brittain sätta sig i utvisningsbåset. Då passade Dalens stjärna Martin Thörnberg på att reducera med ett jätteskott. Målet gav energi till gästerna och skapade lite oro hos hemmalaget.

Dalen fick momentum. Hemmaförsvaret fick jobba hårt och länge – och efter en lång sekvens fick de kapitulera. Med en minut och 32 sekunder kvar satte Anton Johansson 2–2. Bara 30 sekunder senare fick bortalaget jubla igen, när Johan Malmborg blev hjälte. VH försökte komma tillbaka men lyckades inte. Istället punkterade Dalen matchen med ett avgörande mål i tom bur.

VH–Dalen 2–4

Målen: 1–0 (03:10) Mathias Wigley (Pelle Ström, Christian Lindberg), 2–0 (29:37, spel 5 mot 4) Jonas Nyman (Sebastian Vidmar, Jakob Karlsson), 2–1 (43:05, spel 5 mot 4) Martin Thörnberg, 2–2 (58:28) Anton Johansson, 2–3 (58:59) Johan Malmborg, 2–4 (59:29) Adam Hirsch.

Skotten: 27–34 (16–8, 6–10, 5–16).