VIBK får vänta på premiären: Inställt

Nej, det blir ingen premiär för Vimmerbys herrlag i innebandy den här helgen. Träningsmatchen mot Sandared har på kort varsel ställts in. "Vi fick helt enkelt inte ihop folk".

Vimmerby IBK får skjuta på premiären. Träningsmatchen mot Sandared kommer inte att spelas kommande helg.

Vimmerby IBK får skjuta på premiären. Träningsmatchen mot Sandared kommer inte att spelas kommande helg.

Foto: Arkiv

Innebandy2020-08-06 15:18

Det säger Sandareds lagledare Fredrik Langmead. 

– Vi tog en chansning när vi bokade matchen. Vi visste förstås att det var sista semesterveckan för många, men vi trodde ändå att vi skulle få ihop lag. Men, så blev det inte, säger Langmead och säger vidare att de hoppas få spela mot Vimmerby vid ett senare tillfälle längre fram. 

 Så här säger VIBK-tränaren Michael Elmér om den inställda premiären:

– Tråkigt såklart. Man kan ha åsikter om det, men nu får vi stå över den här helgen. Tanken och förhoppningen är att vi istället ska spela nästa helg, som i planeringen annars var tänkt att vara spelledig. Jag ska bara pejla med killarna i laget först, så att inte för många är borta på annat håll. 

Stökar det här till det för er?

– Nej, det kan jag inte säga. Och med tanke på värmen och den höga temperaturen som det ska bli på lördag, så kanske det bara är bra att få en match nästa helg istället. 

VIBK har ett späckat program framför sig, med matcher varje helg fram till den tänkta seriepremiären mot Nyköping. 

Tre (!) gånger ställs laget mot Gränna på försäsongen. 

– Ja, det är inte så vanligt (skratt). Men vi möter dem i en träningsmatch borta, i en cup i Göteborg och så har vi genrep mot dem hemma. Det är ett bra lag. 

I måndags hade VIBK uppstart på höstsäsongen. Elmér är nöjd med hur det har sett ut och även den fysiska statusen på spelarna. 

– Killarna har gnuggat på bra i sommar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!