VIBK-tränaren inför kommande säsongen: "Inte orolig"

Vimmerby IBK laddar för ny säsong. Men försäsongen har inte varit lätt. "Vi får hoppas på lite idrottsmässig stolpe in", säger tränaren Michael Elmér.

Michael Elmér är tränare för VIBK.

Michael Elmér är tränare för VIBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-06-15 16:30

Som läget är nu består uppladdningen av individuella träningar istället för gemensamma.

– Killarna kör egna träningar. De får ett schema från oss inför varje vecka som de får rapportera tillbaka. Då sätter vi oss ner och kollar över hur det går. Men förhoppningsvis får vi träna gemensamt snart igen, säger Michael Elmér.

Truppen som består av ett tjugotal pjäser ser ut att vara densamma i princip. Men några frågetecken finns.

– Just nu jagar vi en målvakt. Men vi har pratat med några och vi väntar besked från någon annan men till augusti kommer det vara kirrat. Sen är det högskolebeskedet då vissa bestämmer om de ska fortsätta eller ej på grund av studier. Men det finns ingen anledning att vara orolig, säger han.

Förra säsongen fick ett abrupt slut och mycket är ovisst men målet är att hålla sig kvar.

– Det är en stor utmaning då vi inte värvat så mycket spelare. Men vi har en chans att hänga kvar men då måste vi ha resultaten med oss och ta poäng på hemmaplan, bortaplan är bara en bonus. Det är så vi får tänka. Vi får hoppas publiken kan komma för det är vår extraspelare, säger han.

Men närmast väntar träningsmatcher.

– Svenska Cupen, Smålandscupen och derbyn mot Västervik och Sävsjö väntar. Med träningsmatcherna är målet att spela ihop oss. Vi får spela efter våra resurser och kämpa med gruppen. Men har vi marginalerna på rätt sida så bör vi kunna ha tre lag bakom oss när serien är över, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!