VIBK-tränaren: "Många tippar oss i botten"

Den första delen av försäsongen är avklarad. "Det har sett riktigt bra ut", säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

Så här långt är Vimmerbys tränare Michael Elmér nöjd med försäsongen. "Vi ligger i fas", säger han.

Så här långt är Vimmerbys tränare Michael Elmér nöjd med försäsongen. "Vi ligger i fas", säger han.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2020-07-09 06:30

Inför återkomsten i division 1 använder sig Vimmerby IBK delvis av ett nytt träningsupplägg. Det är mer fokus på styrka och anfallsspelet än tidigare försäsonger.

– Spelarna har byggt upp en bra grund, både konditionsmässigt och muskulärt. 90-95 procent av truppen har samma testvärden eller förbättrat sig jämfört med förra året, säger Michael Elmér.

Han tillägger:

– Ute på planen har vi tittat mer och mer på det offensiva spelet. I division 2 var vi duktiga på att utnyttja motståndarnas svagheter. I "ettan" kommer vi möta mer homogena lag där det gäller att bygga upp ett strukturerat anfallsspel.

De senaste två månaderna har VIBK haft fyra träningar i veckan. Nu väntar ett uppehåll fram till den 3 augusti.

Men det är inget träningsfritt uppehåll...

– Killarna har fått en manual på 16 pass som de ska genomföra de närmaste veckorna. De rapporterar till oss ledare via sociala medier.

Nyligen meddelade det Svenska Innebandyförbundet att träningsmatcher och cuper får genomföras som planerat – men utan publik. VIBK har sin första träningsmatch den 8 augusti, mot division 1-laget Sandareds IBS. 

Därefter väntar ytterligare sex träningsmatcher och en cup i Göteborg innan serien startar i slutet av september. Enligt det nuvarande schemat har Vimmerby premiär lördagen den 27 september – borta mot FBC Nyköping.

Tid: 11:00.

– Det är bara att gilla läget. Jag har förstått att det är tuff konkurrens om halltiderna i Nyköping, säger Michael Elmér.

Annars då – vilka är dina intryck av den nya division 1-serien?

– Jag har följt Silly Season och det finns några lag som sticker ut. Hovshaga och Hovslätt ser starka ut. Även Solfjäderstaden och Berg är två lag för toppstriden. De har värvat bra. Därbakom ser det ganska jämnt ut.

– Det är många som tippar oss i bottenskiktet av tabellen. Och visst, vi är nykomling... jag har egentligen inga tankar om det. För oss kommer varje match vara som en seriefinal.

Det finns dock en sak som oroar lite i VIBK-lägret. Under våren användes idrottshallen som matsal av Vimarskolan, med anledning av coronaviruset. Det kan bli så även i höst.

– Vi har fått indikationer på att kommunen vill göra om idrottshallen till matsal igen från och med vecka 33, säger Michael Elmér.

Vad skulle det innebära?

– Då blir det praktiskt svårt att genomföra träningar och matcher. Jag vet att det pågår diskussioner mellan klubben och kommunen. Förhoppningsvis hittar de en bra lösning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!