VIF-profilerna nominerade: "En stor ära"

När Sverige United ska dela ut sitt pris Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden för fjärde året i rad finns två Vimmerby IF-profiler med bland finalisterna. Det är Magnus "Budo" Ericsson och Stefan Bragsjö som tillsammans blivit utsedda till två av de elva finalisterna.

Magnus Budo Ericsson och Stefan Bragsjö är med bland finalisterna till Guldhanden.

Magnus Budo Ericsson och Stefan Bragsjö är med bland finalisterna till Guldhanden.

Foto: Jimmy Karlsson

Sport2019-12-13 15:18

Ericsson och Bragsjö har chans att tilldelas stipendier på 50 000 (Guld), 30 000 (Silver) eller 20 000 kronor (Brons) för sitt arbete. 
– Det betyder mycket för oss och är ett tecken på att vi gjort ett gott jobb i föreningen, säger Magnus "Budo" Ericsson. 

"Genom våra stipendier vill vi stötta och uppmärksamma de eldsjälar som med hjälp av fotbollen skapar tillhörighet, sammanhang, kamratskap och trygghet och därigenom bidrar till inkludering av människor med olika bakgrund", skriver Sverige United på sin hemsida i samband med att finalisterna tillkännagavs. 

Priskommittén som utsett finalisterna bestod av Zecira Musovic, Ivo Pekalski, Anders Bengtsson, Cecilia Safaee och Mohammed Al-Hakim. De nominerade är inbjudna till en gala i Stockholm i februari där vinnarna kommer att utses. 


– Det här innebär också att föreningen får fler ögon på sig och ger oss extra energi för fortsatt arbete framåt, säger Budo och fortsätter:
– Vi har förstått att det vi gör är väldigt viktigt för staden och klubben och det är viktigt att föreningar är med och bygger samhället. Vi i Vimmerby IF är bara en del av alla som gör en stor insats. Men det är en stolthet och det är helt och hållet föreningens pris, om vi nu får det. Men bara att vara nominerad är så klart en stor ära.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!