VIF-spelaren har åkt på en ny knäskada: "Kände smärta"

Efter en lång skadefrånvaro gjorde Emilia Nilsson comeback för Vimmerby IF i seriesammanhang. Bara 20 minuter in i matchen var olyckan framme igen. "Det var samma smärta som när jag drog korsbandet", säger hon.

Matchen mellan Tinnis och Vimmerby IF spelades på naturgräs.

Matchen mellan Tinnis och Vimmerby IF spelades på naturgräs.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-07-03 15:45

Vimmerby IF-spelaren Emilia Nilsson gjorde inför den här säsongen comeback efter att ha behövt genomgå en lång period av rehab och återhämtning från sin svåra korsbandsskada. När det väl var dags för en efterlängtad seriepremiär blev den kort.

Efter cirka 20 spelade minuter i division 2-premiären mot Tinnis åkte hon på en ny knäskada.

– Jag fick en passning och fastnade i gräset. Samtidigt kom en motståndare och knuffade mig i ryggen, vilket gjorde att jag föll och kände en smärta. Det var samma smärta som när jag drog korsbandet, fast då var det på vänster knä. Nu var det mitt högerknä, säger Emilia Nilsson.

undefined
Emilia Nilsson åkte på en ny knäskada.

Hon satt dock kvar vid sidan av och tittade på under den resterande delen av matchen. Dagen efter åkte hon in till akuten för att kolla upp sitt knä.

– Förra gången väntade jag nästan ett halvår med att kolla upp det. Nu ville jag kolla upp det så fort som möjligt. Jag har ju gått igenom den där processen med rehab innan och det var otroligt jobbigt då, säger Nilsson.

Vad sa läkarna?

– Jag har träffat både läkare och min sjukgymnast men det är fortfarande svårt att avgöra vad det är. Man är ju inte så prioriterad i vården i dessa tider. Först trodde de att det kunde vara korsbandet, men eftersom det gått så bra och eftersom jag nästan kan gå igen så kan det röra sig om ett ledband. Det kommer läka av sig självt ifall det är så.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!