VIF-spelaren på Åtvidabergs radar: "Har tränat med oss"

Åtvidabergs FF. Det kan bli aktuellt för en av Vimmerby IF:s herrspelare. "Jag kan säga att han har varit och hälsat på", säger tränaren Henrik Gustavsson och syftar på Ludwig Strömbom.

Ludwig Strömbom tränar med ÅFF.

Ludwig Strömbom tränar med ÅFF.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-01-15 13:00

Det nyblivna division ett-laget drog igång träningen den här veckan. Ludwig Strömbom har varit med och testat. Själv vill den skicklige ytterbacken inte avslöja vilken klubb det handlar om.  

– Jag har tränat en gång och det är en division ett-klubb i Linköpingsområdet, säger Strömbom med ett skratt. 

Alltså, Linköping City eller Åtvidabergs FF?

– Det vill jag inte säga.

Hur var det att träna med dem?

– Jag tycker att det gick bra, men såklart en omställning. Jag har inte rört en boll på nära tre månader och tempot var tio gånger högre än det jag är van vid. 

Att Strömbom är intressant för klubbar högre upp är ingen nyhet. Han har också öppnat för en flytt, då hans flickvän pluggar i Linköping. 

– Jag känner att det börjar bli lite jobbigt med distansen. Det vore skönt att få vara på samma plats som henne, men jag känner ingen stress att flytta och det är inte säkert att det blir ett klubbyte. 


När vi pratade med VIF-backen var han i startgroparna för att åka och träna med klubben i fråga. Ytterligare ett pass fanns också inplanerat.  

När Sporten når ÅFF-ikonen Henrik "Fimpen" Gustavsson så bekräftar han att Ludwig Strömbom tränat med klubben.

– Ja, han har varit här och tränat med oss. Vi har fått goda vitsord om Strömbom, men ingenting är klart. Han ska träna vidare med oss så får vi se vad som händer. För tillfället tränar vi varje vardag. 

Kommer anfallaren Simon Sandholm (värvad från Vimmerby IF förra säsongen) att spela kvar hos er 2021?

– Vi hoppas det. Just nu förhandlar Simon med kontraktsbiten. Klubben vill ha honom kvar. Slår man ut antal mål per spelade minuter, så tror jag att han var överlägsen i division två. Tyvärr har han haft en del skadeproblematik, men det hoppas vi att han kan få ordning på. 

När det gäller den Vimmerbyfostrade målvakten Albin Gustafsson så är det klart att han inte fortsätter spela i ÅFF nästa säsong. 

Hur det blir med Simon Sandholm och Ludwig Strömbom återstår alltså att se. Den senare stänger inga dörrar för VIF i det här läget. 

– Det är en intressant trupp i Vimmerby och serieförslaget lät kul med flera nya lag. Som det känns är Myresjö klara favoriter. Haga ska visst också vara bra och där spelar "Basse" (Sebasthian Svensson, tidigare HFK och VIF).

Blir Kopparvallen ny hemmaarena för VIF-backen Ludwig Strömbom?
Blir Kopparvallen ny hemmaarena för VIF-backen Ludwig Strömbom?
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!