VIF-tränaren om intresset: "Har varit galet bra"

Dålig träningsnärvaro på grund av coronaviruset? Nej, snarare tvärtom. "Jag är otroligt nöjd med försäsongen så här långt", säger Vimmerby IF:s damtränare Mikael Rinaldo.

Trots att det inte har spelats några matcher sedan mars har VIF Dam haft bra fart på sina träningar, säger Mikael Rinaldo.

Trots att det inte har spelats några matcher sedan mars har VIF Dam haft bra fart på sina träningar, säger Mikael Rinaldo.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-05-25 16:10

Under i stort sett hela våren har VIF snittat uppåt 40 spelare per träning. Mikael Rinaldo, som gör sin första säsong som huvudtränare, är positivt överraskad av farten och intensiteten.

– När seriepremiären sköts upp fanns det en del frågetecken. Men vi valde att köra på som vanligt utan uppehåll och det har tjejerna köpt fullt ut. Det är sällan som vi har varit under 35 spelare på träningarna. Det är galet bra. I torsdags hade vi till och med en extraträning på spelarnas initiativ.

Vad är förklaringen till den höga träningsnärvaron?

– Dels har alla hållit sig friska. Det är ingen som har kommit till träningen med snuva eller så. Och sedan har fotbollen kanske blivit ännu viktigare i dessa tider. För skolungdomarna, som tvingas studera hemifrån, har det blivit en fristad där de kan träffa sina kompisar.

Den senaste månaden har VIF genomfört ett flertal internmatcher på 2x30 minuter.

– När vi har en så stor trupp finns det möjlighet att köra mer matchlika träningar. Överlag har det sett väldigt bra, säger Mikael Rinaldo.

Är det några spelare som har imponerat på dig?

– Greta Koponen sticker ut. Hon har varit fantastiskt bra. Sedan har flera av de yngre spelarna utvecklats och tagit för sig. Bland annat Molly Levin och Andrea Lundgren. Det är många som har en uppåtgående kurva, vilket gör att det blir hård konkurrens om platserna i år. Det ska bli kul att följa alla våra tre lag.

Vad gäller anfallsstjärnan Nathalie Johansson närmar hon sig en comeback, efter den allvarliga knäskadan som hon åkte på för nästan exakt ett år sedan.

– "Natta" har skött sin rehabträning jättebra. Hon har varit med på internmatcherna och tar steg för steg. Det som återstår är hon ska vara med i närkampsspelet till 100 procent.

Är hon aktuell för spel i seriepremiären?

– Det är för tidigt att säga. Vi kommer inte att ta några som helst risker. I slutänden är det "Natta" själv som bestämmer när hon är redo.

Om allt går som planerat har Vimmerby IF:s A-lag seriepremiär den 21 juni, borta mot Tinnis. Dessförinnan väntar en cupmatch mot grannklubben FBSK.

– Förhoppningsvis hinner vi spela några träningsmatcher innan tävlingssäsongen startar. Så fort förbundet och Folkhälsomyndigheten lämnar klartecken är vi redo att sätta igång. Vi har ett färdigt matchschema för varje helg fram till midsommar, säger Mikael Rinaldo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!