VIK vinnare till slut – avgjorde i förlängningen

Västerviks IK avslutade försäsongen med att besegra Nybro Vikings med 4–3 efter förlängning i Plivit Arena.

Josh Wilkins gjorde hemmadebut i VIK-tröjan mot Nybro.

Ishockey2021-09-15 20:07

Hemmalaget kopplade grepp om matchen i första perioden i och med att laget gick fram till en 2–0-ledning sedan Myles Powell och Martin Fransson svarat för målen.

VIK:s spelövertag tilltog i andra perioden och det var bara en tidsfråga innan det tredje målet skulle komma, men utdelningen uteblev trots ett rungande stolpskott bland annat.

I stället var Nybro ruskigt effektivt i och med att laget gjorde mål på alla sina tre avslut som togs. Reduceringen till 1–2 kom efter en bjudning från Henrik Lundberg som passade pucken till en motståndare. Bara 23 sekunder senare kom kvitteringen till 2–2 och tre minuter efter det var vändningen fullbordad när 3–2-målet gjordes.

Jakten på en kvittering från VIK:s sida tilltog mer och mer ju längre tredje perioden fortskred och till slut kom utdelningen. Med sitt andra mål för kvällen kvitterade Martin Fransson till 3–3 efter halva tredje perioden.

Jakten på ett segermål fortsatte efter kvitteringen, men det blev ingen utdelning. Därmed gick matchen till förlängning. Där avgjorde Hugo Gabrielsson till VIK:s fördel efter 22 sekunder.

Nästa match för VIK blir alltså hemmapremiären i Hockeyallsvenskan fredag den 24 september när Modo kommer till Plivit Arena.

Mål och pass, VIK: Martin Fransson 2+0, Myles Powell 1+0, Hugo Gabrielsson 1+0, Victor Öhman 0+1, Alfred Barklund 0+1, Tobias Åhström 0+1, Tim Wahlgren 0+1, Mattias Wigley 0+1, Skyler McKenzie 0+1.

VIK:s Jens Holmström i aktion i träningsmatchen mot Nybro.