Viktig match för KBK: "Många känner en revanschlust"

Efter ett surt poängtapp senast har serieledande Kisa BK siktet inställt på tre poäng när man möter Linghem på bortaplan. "Det känns som att vi har en uppåtgående formkurva, trots poängtappet senast", säger KBK-tränaren Greger Johansson.

Kisas tränare Greger Johansson var besviken efter lagets poängtapp mot Sturefors senast.

Kisas tränare Greger Johansson var besviken efter lagets poängtapp mot Sturefors senast.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-11 11:00

Bottenlaget Sturefors stod för en överraskning senast när man knep en poäng mot serieledarna Kisa. Ett resultat som sved och fortfarande svider i KBK-lägret. 

– Sett till matchbilden så var det väldigt onödigt, kan man tycka. Vi dominerar matchen på pass mycket att vi inte ska utsätta oss för att hamna i den situationen, säger tränaren Greger Johansson. 

Kisa leder fortsatt serien efter sex spelade matcher. Däremot är det bara fyra poäng ned till Hemgårdarnas BK, som dessutom har två matcher färre spelade. 

På söndag vill KBK studsa tillbaka, när man gästar seriefemman Linghem. 

– Det är ett lag som blandar och ger. Det var starkt av dem att slå Rimforsa, bland annat. Men vi behöver fokusera på vårt spel och fortsätta jobba med den fotbollen vi vill spela, säger Johansson, som har en god känsla inför den viktiga matchen:

– Jag tror att många känner en revanschlust, även om vi inte förlorade sist. Det märks att det är lite mer folk på träningarna och att det är många vinnarskallar i laget. Sen känns det också som att vi har en uppåtgående formkurva, trots poängtappet senast. 

Hur ser det ut på skadefronten i ditt lag?

– Robin Hamrén fick kliva av i derbyt mot Rimforsa och är fortfarande borta. Han hoppas själv kunna vara tillbaka mot slutet, men vi får se. Annars har vi alla spelare tillgängliga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!