Viktiga poäng för Djurgården i slutspelsjakten

Djurgårdens powerplaysuccé blev avgörande. 4–1-segern mot Brynäs innebär tunga poäng i slutspelsjakten. –Det ger medvind i ryggen, otroligt viktigt, säger Niclas Bergfors till C More.

Niclas Bergfors jublar efter 4–0-målet mot Brynäs.

Sport2021-03-18 20:21

Djurgården är inne i en tung period och hade bara plockat sex poäng på de sju senaste matcherna.

Och det var mycket som stod på spel för stockholmarna inför torsdagens möte med Brynäs. Med Linköping och Oskarshamn jagande tätt bakom i tabellen handlade det om att behålla greppet om slutspelsplatsen – och samtidigt undvika att dras in i bottenstriden.

Det gick galant. Hemmalaget vann till slut med 4–1.

– Det är otroligt viktigt. Det gäller att ge allt och vi är fullt medvetna vad vi måste göra, säger Niclas Bergfors till C More.

Rakhshani tvåmålsskytt

Efter en mållös förstaperiod där Brynäs var hetast vaknade Djurgården till i den andra.

Hemmalaget gjorde tre mål på fyra minuter, varav de två första kom i powerplay.

Rhett Rakhshani fick träff på en fladdrande puck och styrde in ledningsmålet innan Marc-André Gragnani kunde stänka in 2–0 ett par minuter senare.

Därefter var det dags för Rakhshani att kliva fram på nytt. I mitten på den andra perioden tog djurgårdaren vara på Brynäs slarviga passningsspel i egen zon och satte dit 3–0. I mitten på den tredje perioden kunde Niclas Bergfors sedan utöka till 4–0.

Brynäs Noel Gunler fixade ett tröstmål när han styrde in pucken mellan benen på Djurgårdens Mantas Armalis, men närmare än så kom inte Gävlelaget.

En tung förlust Brynäs som står kvar på nedflyttningskvalplats efter 55 inspelade poäng.

Leksand klättrar

Formstarka Leksand tog sin fjärde raka seger när man besegrade Oskarshamn med 3–2 på hemmaplan.

Comebackande Peter Cehlarik fixade ledningsmålet sex minuter in i den första perioden och bröt sin elva matcher långa måltorka. Men bara tio sekunder senare lyckades en "blivande lagkamrat" utjämna för Oskarshamn.

Max Veronneau avslöjade själv tidigare under torsdagen att han kan vara på väg till Leksand till nästa säsong.

– Jag tror att jag är klar för dem, sade han till Barometern.

Men det var inget som hindrade honom från att pricka in kvitteringen på ett friläge.

Oskarshamn pressade på

Leksand återtog ledningen i mitten på den andra perioden efter ett tjusigt anfall där Otto Paajanen var sist på pucken och i den tredje perioden såg Marek Hrivik ut att stänga tillställningen genom att sätta dit 3–1-målet.

Men Oskarshamns Tyler Kelleher väckte nytt liv i matchen när han satte dit 2–3-målet med en och en halv minut kvar att spela. Bortalaget tog ut målvakten och pressade på för en kvittering utan att få utdelning.

Matchen slutade 3–2 till Leksand som klättrar upp på en temporär femteplats i tabellen. För Oskarshamn, som innehar tolfteplatsen med 55 inspelade poäng (lika många som Brynäs), väntar en hård strid mot bottenkonkurrenterna.