Vilka makalösa insatser, Pontus

Mycket kan hända på en vecka. Här är några saker som vi tagit ut som de hetaste och kallaste.

Högdramatisk upplösning i Allsvenskan där Djurgården toppar serien.

Högdramatisk upplösning i Allsvenskan där Djurgården toppar serien.

Foto: Akrivbild/TT

Sport2019-10-23 18:00

Glödhett

Världens jämnaste liga

Okej, det är kanske inte den mest välspelade ligan i världen, men den mest spännande och för mig den mest intressanta: Herrallsvenskan i fotboll. Det är bara att titta på tabelltoppen för att förstå varför jag tycker så. Med två omgångar kvar att spela toppar Djurgården tabellen med 62 pinnar. Bakom dem skuggar tre (!) lag på 59. Vilket drama det här kommer bli. Själv kommer jag att vara på plats i Malmö på måndag när "mitt" lag, AIK, kommer på besök.

Hett

Hete Holm

Han har varit bra under större delen av säsongen. Men i kvalet... Där var Södra Vi:s målvakt Pontus Holm helt galet bra. Makalös. Han inledde storstilat i den första kvalmatchen mot IFK Oskarshamn och räddade en poäng där. Mot Växjö BoIS släppte han fyra bollar bakom sig och mot Borgholm tre. Om inte Holm varit så förbaskat skicklig och gjort såna otroliga räddningar, hade Södra Vi fått storstryk i de båda sista omgångarna. Det var länge sedan jag såg en målvakt göra så många fina ingripanden – tre matcher i rad dessutom. Nu är han dessutom anmäld till enduroklassikern Gotland Grand National. Om Holm kör lär konkurrenterna få se upp. 

Varmt

Låt kloten rulla

Allsvenskan, landets näst högsta liga. Då möts Team Gamleby och Vimmerby BK i ett på förhand mycket rafflande och ovisst bowlingderby. Det är också ett viktigt möte i helgen där nykomlingen Gamleby har fyra poäng och VBK sex pinnar efter sex spelade omgångar. 

Kallt

Då var det dags igen...

Speedwaysporten är smal, med få lag och få förare i vårt land. Men nästan alltid är det något eller några lag som har bekymmer av olika slag. Oftast då ekonomiska. Nu är Piraterna i skottgluggen igen. De nygamla lagledarna, Vimmerbybördige Stefan Andersson Skill och Stefan Ekberg, valde att hoppa av sitt uppdrag innan det ens börjat. Motalaklubben har det kämpigt nu.

Iskallt

Då var det dags igen - igen...

Äntligen skulle jag göra comeback på måndagsinnebandyn. Det var nog fem månader sedan sist. Men, eh... med ett par vita Foppa-tofflor på fötterna kom ett såphalt trallgolv i vägen. Det var i fredags morse som jag slog i en som en torsk (vad är det för utrryck?). Skulle skjutsa sambon till jobbet, istället blev jag liggande, skrikande på marken klockan sju på morgonen. Det där vänstra knäet som jag opererat sju-åtta gånger vek sig totalt under mig. Kändes som allt trasades sönder. Är det bara jag på denna jord som kan vara så klumpig?

Pontus Holm storspelade för sitt Södra Vi i kvalet till division fyra.
Pontus Holm storspelade för sitt Södra Vi i kvalet till division fyra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!