LISTAN: "Klart att de matcherna sticker ut"

Vad har varit hetast från den stora och lokala sportvärlden? Och vad har varit kallast? Här är veckans heta och kalla lista!

Haris Dreco ger oss det hetaste och kallaste i sportväg.

Haris Dreco ger oss det hetaste och kallaste i sportväg.

Foto: Arkiv

Sport2023-05-10 18:45
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

GLÖDHETT
Derbykamperna

Djursdala SK mot Södra Vi IF på fredag kväll. Tjust IF mot Vimmerby IF på lördag. Det är klart att de två matcherna sticker ut inför den kommande fotbollshelgen. 

DSK mot SVIF känns som en helt öppen match på förhand, med liten fördel för hemmalaget? Vi vet att Djursdala trivs hemma på Dalavallen. Man slog Ruda med 3–0 hemma för nästan två veckor sedan. Södra Vi har å sin sida fortfarande inte vunnit en division 5-match den här säsongen.

Tittar vi till damderbyt i division 2 så är det två topplag som drabbar samman. Ska bli spännande att se hur VIF står sig mot ett Tjust som hittills inte förlorat. Lagen hade en het fajt 2021 (enkelserie), då Tjust till slut vann serien och tog steget upp till division 1. Nu är man alltså tillbaka i tvåan igen.

HETT
Lagbygget

Många har förlängt. De flesta av nyckelspelarna har stannat, medan man kryddat på med unga, spännande nyförvärv. Vimmerby Hockeys lagbygge ser riktigt bra ut, så här en bit in i maj. Att VH skulle få behålla Robin Christoffersson trodde jag inte. Hur bra blir man då 2023/2024? Tja, inte mycket sämre än förra säsongen. Lägg till att tränaren Hampus Sylvegård nu fått sätta sin prägel på truppen redan från start, så förstår ni. Det kan bli en rolig säsong för VH.

VARMT
Solen

Oj, oj, oj. Så härligt med sol och värme. Runt 20 grader om dagarna nu. Katastrofal tajming dock att man prickat in en kraftig förkylning (eller pollenallergi?) mitt i allt. 

KALLT
Premiärfallet

Nej, det blev ingen rolig premiär för Dackarna. Klar förlust hemma mot Indianerna. Det var givetvis inget man hade hoppats på. Det som oroar mest är att de tänkta stjärnförarna inte alls kom upp i nivå. Inte en enda förare är uppe på tvåsiffrigt, vilket så klart krävs för att vinna matcher. Nu blir det press direkt på Målillalaget, när man möter Rospiggarna borta nästa tisdag. 

Vi ska samtidigt komma ihåg att säsongen är lång. Det allra viktigaste är att ta sig till slutspel. Som Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg tidigare betonat, så kan det också hända grejer med laget under säsongen. Klaffar det inte som önskat, så finns det äss i rockärmen att spela ut. 

ISKALLT
Pollen...

Pollenallergi eller en kraftig förkylning? Jag vet inte. Som tidigare nämnt, så är det taskig tajming att åka på det nu. Man vill ju bara vara utomhus och hitta på saker hela tiden. Men, men... Det kan bara bli bättre. 

 
 
 
 
 
 
Läs mer om