Vilken drömträff, Gunnarsson: ”Satt skönt”

Kamp, kamp, heta känslor – och så en fantastisk frispark.Vilket toppmöte det blev mellan rivalerna Assyriska Norrköping och Vimmerby IF.VIF gick segrande ur den stenhårda matchen med ett supermål signerat Niklas Gunnarsson.– Den satt skönt. Jag fick en riktigt bra träff, säger segerskytten direkt efter matchens slut.

Abdulrhman Kharma fick kliva av på uppvärmningen, men var nöjd och glad ändå efter segern.

Sport2018-06-09 16:59

Fotboll

För den som gillar skönspel, bra passningsspel och läckra kombinationer var inte det här en match att minnas. Långt ifrån. Men fotboll är som bekant så mycket mer än det nyss nämnda. Mötet höll ändå en mycket hög nivå, ur andra aspekter. Det blev istället en rykande het duell mellan två lag som inte backade ur en endaste millimeter. Redan från start smällde det rejält i närkamperna. Inget av lagen la några fingrar eller ben emellan. Känslorna svallade åt alla håll.

– Vi följde vår matchplan perfekt. Vi ville sätta hög press och vara jobbiga mot dem och spela lite halvfult. Det lyckades vi med. Det var en grym laginsats, säger Rikard Thuresson, en av planens giganter.

För honom är matcherna mot Assyriska extra speciella:

– Det har blivit så. Jag har mött dem så många gånger. Man blir lite extra laddad.

I första halvlek var tempot nästan för högt uppskruvat. Halvleken var också näst intill befriad från strukturerade uppspel från backlinjen, utan båda lagen förlitade sig på långa bollar.

Vimmerbyspelarna jobbade enormt i hettan på Mamre IP. Det lönade sig. Belöningen kom efter drygt 20 minuter. Vimmerby fick en frispark, 20-25 meter från mål. Skarpskytten Niklas Gunnarsson klev fram, fick drömträff och dundrade in 1-0. Helt otagbart för Assyriskas målvakt Robin Ahlberg.

– Jag gör bara snygga mål…, nä jag skämtar, säger Gunnarsson och garvar.

Det kunde han gott kosta på sig. Han var en av många duktiga VIF-spelare den här lördagseftermiddagen.

För dittills serieledande Assyriska blev toppmötet en besvikelse. De hade svårt att bemästra gästernas höga och hårda press. Frustrationen gav också uttryck i att Alhagie Ceesay blev utvisad efter två gula kort inom loppet av några sekunder. Han fick rött för snack i slutet av den första halvleken.

En halvlek där ändå Assyriska hade de flesta och hetaste möjligheterna. Efter paus var de lätträknade – för hemmalaget. Vimmerby hade däremot tre-fyra kanonlägen, men inget gick i mål.

– Vi slarvade lite för mycket i omställningarna. Vi kunde ha gjort fler mål än ett, tyckte Thuresson.

Nu räckte det ändå till tre starka poäng.

I VIF var alla bra, där målvakten Nic Rydholm var en jätte tillsammans med näst intill prickfrie Markus Ahl och övriga backlinjen. Stort beröm även till hårt arbetande Rikard Thuresson.

Vinsten innebär att Vimmerby passerade just Assyriska.

Jonathan Fält Öhr var nära att göra 2-0.