Veckans idrottare: De presterade bäst

Vilka lokala idrottare har presterat bäst under den gångna veckan? Jo, urvalet är ganska stort, men vi har valt fem utövare som vi tycker gjort det lite extra bra.

Adam Bäckstrand, Ahmed Tarabeih och Hugo Lindman Gustafsson.

Adam Bäckstrand, Ahmed Tarabeih och Hugo Lindman Gustafsson.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2023-01-16 17:00

1) JESPER SVENSSON, bowling

Vimmerbys världsstjärna i bowling slog till igen. Och det tio år efter skrällen i Helsingfors, då han vann Ballmasters Open. 2023 skriver vi in honom som vinnare ännu en gång i den här tävlingen som är en av Europas största och mest prestigefyllda. I finalen visade Jesper Svensson ingen pardon mot sin landsman Kim Bolleby, utan han vann med över 50 poäng. 

2) ADAM BÄCKSTRAND, VH

Forwarden anslöt till Vimmerby inför säsongen med ganska stora förväntningar på sig. Den Växjöfostrade 22-åringen hade innan visat sin höga potential under två år i Mörrum. Efter en helt okej första halva av säsongen, har spelskicklige Bäckstrand verkligen växlat upp i Vårserien, precis som VH i övrigt. På sju matcher står han noterad för åtta poäng. 

3) ALVA GUSTAFSSON, Vimmerby IBK

Wow, Vimmerbys damlag i innebandy går som tåget. Det spelar ingen roll vilket motstånd de står inför, de bara vinner och vinner. I derbyt mot Westervik kom den sjunde raka vinsten. Hårt jobbande forwarden Alva Gustafsson var het och lyckosam framför mål. Hon pangade in tre mål och gjorde dessutom en assist i 8–2-triumfen. 

4) HUGO LINDMAN GUSTAFSSON, VH

Klockren värvning har det visat sig. 21-åringen med förflutet i både Brynäs och Almtuna har visat hög klass sedan han anlände från KRIF inför Vårserien. Backen är rörlig, bra på skridskorna och har ett vasst skott. Sju poäng på sju matcher. Bra. 

5) AHMED TARABEIH, VIF

Okej, det är väl inte direkt någon prestation i sig, men det är ändå hett. VIF kan glädja sig åt att de får behålla sin guldklimp Ahmed Tarabeih. Det blir inget spel i Luleå, utan i Vimmerby i trean. Ett mycket välkommet besked för nykomlingen.

Alva Gustafsson gratuleras av Sofia Söderlund efter ett av sina tre mål i derbyt mot Westervik.
Alva Gustafsson gratuleras av Sofia Söderlund efter ett av sina tre mål i derbyt mot Westervik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!