Arkivet berättar: Ett av de jämnaste derbyna någonsin!

Undrar ni också hur den lokala sporten såg ut för 10, 20, 30 och 40 år sedan? Vi kollade upp saken!

I Återblicken tar vi en titt på bland andra handbollsspelaren Johan Sörensen i HHF, hockeylegendarerna i Vimmerby IF  och Lina som bokstavligen "sköt" sig upp till toppen.

I Återblicken tar vi en titt på bland andra handbollsspelaren Johan Sörensen i HHF, hockeylegendarerna i Vimmerby IF och Lina som bokstavligen "sköt" sig upp till toppen.

Foto: Arkiv

Sport2022-03-09 16:00

10 ÅR SEDAN:

• Inför den sista matchen i innebandytvåan behövde Craftstaden vinna över Vimmerby IBK för att klättra upp till division 1. Samtidigt ledde både Vimmerbys Christian Streipel och Patrik Ekman i Craftstaden poängligan med 61 poäng vardera, och allt stod på spel inför det här derbyt. Matchen slutade 8–4 för Craftstaden IBK som därmed tog steget upp i division 1. Patrik Ekman kom också att vinna poängligan med sitt 6–3 mål efter att Ricky Gustafsson åkt på en oturlig utvisning.

20 ÅR SEDAN:

• För exakt 20 år sedan idag var hela sex lag inblandade i streckstriden i handboll. Hultsfred HF var ett av lagen som låg på en kvalplats, med endast tre poäng ifrån nedflyttning. Samtidigt såg laget ut att sakna två av sina stjärnor inför slutspelet.

–Vi har tyvärr tappat ett par viktiga spelare nu inför seriens sista matcher, sa HHF tränaren Bo Sundqvist och syftade på Joakim Dehlin som var bortrest och Johan Sörensen som var sjuk i influensa.

30 ÅR SEDAN:

Lina Roth, Pelarne, försvarade sin riksmästartitel i "skyttiaden" i Fagersta. Efter en jätteprestation så vann hon i den stenhårda L 13-klassen efter 400 poäng i huvudskjutningen, och med idel innertior på dem avslutande tio skotten. Även Caroline Pettersson från Glanshammar och Susanne Karlsson från Delsbo-Bjuråker som kom tvåa och trea och alla tre slutade på samtliga 500 poäng totalt.

 – Det var jämnt, men jag drog det längsta stråt i slutet, sa Lina.

• Vimmerbybon, och speedwayföraren Stefan Andersson, var skadeförföljd under fyra säsongers tid men vägrade ge upp på speedwayen.

– Inget kan få mig att sluta satsa helhjärtat på speedwayen. Dackarna behöver mig.

40 ÅR SEDAN:

• Efter att Vimmerby IF överraskande blev seriesegrare så blev det direkt splittringar i laget då flera av veteranerna ville lämna. Forwarden Jan-Olov Klasson var en av de första att sluta.

–Div 2-spel är för snabbt och för hårt för mig. Det är till för hungriga, unga killar.

• Även forward-kamraten Sven-Arne Djuse bestämde sig för att hoppa av då privatlivet kom emellan.

–Jag är 32 år nu och har familj. Det blir svårare för varje år när man har andra att tänka på, familjen kan ju inte offras hur mycket som helst, förklarade Sven-Arne.

Målvakten Janne Carlsson tvingades också överge ishockeyn, men försökte sig istället på fotbollen.

–Det har lite med mitt jobb att göra. Jag kan inte vara ledig så mycket som de långa resorna kräver i hockey.

Stefan Andersson vägrade ge upp hoppet om speedwayen, trots skadekänningarna.
Stefan Andersson vägrade ge upp hoppet om speedwayen, trots skadekänningarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!