Borell blev stor matchhjälte för Rimforsa i vändningen

Arvid Borell avgjorde i slutsekunderna för Rimforsa.
Arvid Borell avgjorde i slutsekunderna för Rimforsa.

Från underläge 4–7 till vinst med 9–8! Rimforsa avgjorde matchen med bara 31 sekunder kvar. Arvid Borell klev fram och blev stor matchvinnare. "Det är alltid roligt", säger han efter segern mot Hjulsbro

Sport 10 februari 2024 21:45

Arvid Borell blev verkligen stor segerregissör med sitt segermål. Inte nog med det avgörande målet, dessförinnan hade han hunnit med ett mål och två assist. Fyra poäng totalt för matchvinnaren som inte ens skulle varit med: 

– Jag har inte gjort så mycket träningar i år, jag blev inringd idag (läs: lördag) för att vi hade mycket folk borta, berättar Borell.

Faktum är att detta var hans blott fjärde match denna säsong.

Det syntes däremot inte när han med bara 31 sekunder kvar av matchen sköt ett snyggt skott som innebar 9–8 och tre viktiga poäng för RIF. 

– Jag gör bara snygga mål när tidningen är här, säger Borell och skrattar.

Det måste känts väldigt skönt att få in bollen där?

– Jo, det är alltid roligt. Men jag tycker vi gör det onödigt spännande. Hjulsbro (näst sist i tabellen) gör det bra men det är ett lag vi ska slå med fler bollar. 

Vad var det som inte stämde?

– Vi pratade om det i sista periodpausen att det kändes som vi tänkte på nästa steg hela tiden, innan vi var färdiga med det första. Vi försökte gå på kontring när bollen var bakom oss, och de fick stå ensamma för länge i närkamperna när bollen var i luften. Det var mycket slarv.

Poäng, RIF: Arvid Borell 2+2, Simon Sverre 1+2, Jonas Karlsson 1+2, Tobias Claesson 2+0, Victor Juslin 0+2, Anton Söderback 1+0, Daniel Karlsson 1+0, Viktor Magnusson 1+0, Joakim Claesson (målvakt) 0+1. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa