Veckans idrottare – vilken hög nivå de lirat på!

Ny vecka. Ny Veckans idrottare. Möjligtvis att det ska vara fokus på individuella prestationer, men vi skippar det. Det går inte att bortse från den kollektiva insatsen som Vimmerby Hockey gjort i veckan. Därför toppar de listan.

Här är några av de som är med i Veckans idrottare. Vimmerby Hockey, Agnes Karlsson och Frida Sethsson.

Här är några av de som är med i Veckans idrottare. Vimmerby Hockey, Agnes Karlsson och Frida Sethsson.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2023-10-23 11:31

1) VIMMERBY HOCKEY

Klackarna i taket. Propagandaspel och två synnerligen imponerande insatser. VH kan blicka tillbaka på en suverän vecka, med två storsegrar. I onsdags pulvriserades nykomlingen Alvesta med 7–1. Det var länge sedan, säkert flera år, som jag såg ett Vimmerbylag vara så totalt överlägset. Bara två dagar senare fyllde de på med mäktiga 5–0 mot Troja-Ljungby. Det var nästan en helt perfekt genomförd match. Det går helt enkelt inte att lyfta fram en enskild spelare från de här matcherna, utan hela laget ska hyllas. 

undefined
Agnes Karlsson är uttagen till dubbellandskamper för Sverige mot Rumänien.

2) AGNES KARLSSON

Okej, det var kanske inte den gångna veckan som VIF-fostrade Agnes Karlsson utmärkt sig, men likafullt så ska hon givetvis finnas med på den här listan med tanke på att hon är uttagen i F17-landslaget i fotboll. Den numera Linköpingsbaserade mittfältaren får chansen i en dubbellandskamp borta mot Rumänien. 

3) MAX LUNDIN

Efter en tveksam insats i första kvalmatchen mot Norrahammar, så växlade IFK Tuna upp ett par steg när de gästade Solberga i Nässjö. Tuna vann med komfortabla 4–1 och har skaffat sig ett bra läge att ta klivet upp i division fyra. Kommande helg väntar nämligen kvalfinal mot Tenhult. I mötet mot Solberga var många IFK-spelare bra, men den som glänste allra mest var unge Max Lundin. Han fick också göra sitt första mål för säsongen när han prickade in lagets fjärde fullträff. 

undefined
Frida Sethsson spelade bra i båda helgens matcher för VBK.

4) FRIDA SETHSSON

Det vill sig inte för Vimmerby BK så här långt i division ett-bowlingen. I helgens två matcher blev det två nya förluster, mot Team Linköping och Kaskad F. Trots förlusterna fanns ändå en del ljusglimtar att ta med sig. Inte minst att lagets kanske viktigaste spelare, Frida Sethsson, presterade på en hög nivå i båda matcherna. Hon noterades för 888 och 835 poäng. 

5) EMMA JONSSON

Förutsättningarna var tuffa, med regn och blåst. Det struntade Emma Jonsson i. När Backyard Ultras avgjordes i Hultsfred i helgen sprang Emma som hon aldrig gjort tidigare. Vimmerbytjejen vann damklassen på 9 genomförda varv, vilket också innebar att hon sprang över 6 mil.

– Utmaningen var att hålla sig varm mellan varven. Jag hade förberett med många ombyten och det fanns korv och pannkakor att äta, så det gick ändå bra. 

VH presterade på en riktigt hög nivå under veckan som gick. Storsegrar mot både Alvesta och Troja.
VH presterade på en riktigt hög nivå under veckan som gick. Storsegrar mot både Alvesta och Troja.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!