Vimmerby Hockey är tillbaka på vinnarspåret

Förlustsviten är bruten. Under söndagen tog Vimmerby en övertygande seger med 4–1 borta mot Hanhals.

Seger. Jakob Karlsson stod för ett av målen när Vimmerby Hockey slog Hanhals.

Ishockey2020-10-18 18:11

1–2 mot Troja Ljungby, 2–5 mot Karlskrona och 1–2 mot Nybro. Det var ingen rolig resultatrad Vimmerby hade i ryggen när de gick in i mötet med Hanhals. Men det syntes inte alls på isen.

Efter en jämn inledning tog Vimmerby ledningen i mitten av första perioden. Det var Anton Carlsson som spelade fram Mattias Wigley mitt framför mål. Centern tvekade inte och tryckte säkert in 1–0.

Sedan dröjde det inte länge innan ledningen utökades. Det gick faktiskt bara 28 sekunder innan Gustav Jansson gjorde 2–0 på passning från Jakob Karlsson. Sedan fortsatte VH trycka på resten av den första perioden. Hanhals såg helt lamslagna ut och hade svårt att komma in i anfallszon. Men några fler mål blev det inte i första perioden.

Vimmerbys fina spel fortsatte in i andra perioden, som på många sätt liknade den första. För även denna gång gjorde Vimmerby mål i mitten av perioden. Och även denna gång gjorde de ytterligare ett mål direkt efter.

Nu var det först Jakob Karlsson som rev till sig pucken framför mål och satte dit 3–0. Sedan gled Todd Winder in från kanten och placerade in en backhand intill stolpen.

Tredje perioden blev inte särskilt spännande. Båda lagen gick ner lite i tempo. Det var jämnt spelmässigt och chanser fanns för fler mål. Det blev också ett mål till. Hanhals reducerade till 1–4 med ungefär fem minuter kvar. Närmare än så kom inte hemmalaget och matchen slutade 4–1 till Vimmerby.

Matchfakta

Hanhals IF-Vimmerby Hockey 1–4 (0–2, 0–2, 1–0)

Skotten: 34–36 (10–12, 10–10, 14–14)

Målen: 0–1 (11:38) Mattias Wigley (Anton Carlsson, Jonas Nyman), 0–2 (12:06) Gustav Jansson (Jakob Karlsson, Oscar Gustafsson), 0–3 (28:13, PP) Jakob Karlsson (Oskar Carlsson, Gustav Jansson), 0–4 (29:03) Todd Winder (Ludvig Vännström), 1–4 (54:51) Erik Hansson (Filip Persson, Måns Krämer).

Utvisningsminuter: 4–4.