Vimmerby Hockey vägrar spela: "Bussen har vänt"

Nej, det blir ingen match mot Nybro ikväll. Vimmerby Hockey har åkt hem igen. "Det är helt rätt beslut", säger sportchefen Morgan Persson.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-11-25 17:10

Klockan 15:30 satte sig spelarna i bussen för att åka mot Nybro. Då talade det mesta för att matchen skulle spelas som planerat – trots att Vimmerby Hockey fått två bekräftade fall av covid-19.

Vid 17-tiden ändrades förutsättningarna. Bussen, som nästan var framme i Nybro, åkte hem till Vimmerby igen.

– Jag tog beslutet att vända bussen. Det kändes inte rätt i magen att spela matchen. Jag har pratat med Hockeyettan och förklarat hur jag ser på saken i flera omgångar, men ingen kunde ta något beslut, eftersom tävlingsnämnden inte ville svara i telefonen. Då kände jag mig tvingad, som ytterst ansvarig för Vimmerby Hockeys A-lag, att ta det här beslutet. När vi har bekräftade coronafall och flera med symptom i truppen är det inte moraliskt rätt att åka iväg och möta ett annat lag, säger Morgan Persson.

Var det ett svårt beslut?

– Nej, egentligen inte. Det har varit en strid inom mig själv. Direktiven var att vi skulle spela, men det kändes inte moraliskt rätt att tvinga iväg spelarna.

Risken är att Vimmerby Hockey får böter och förlorar matchen mot Nybro med 5–0. Morgan Persson säger så här:

– Jag har faktiskt inte tänkt på det. Hälsan är alltid prio ett, oavsett vilka konsekvenserna blir. Jag vill inte ha på mitt samvete att jag tvingade iväg mina spelare och att det ledde till ökad smittspridning. Utifrån ett samhällsperspektiv har jag gjort rätt, även om det inte är sanktionerat hos tävlingsledningen. Det känns rätt i magen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!