Vimmerby Padelklubb har nu sjösatts

Vimmerby har nu officiellt fått sin första padelförening. "Det är en väldigt spännande utmaning", säger Mathias Westerling, ledamot i Vimmerby Padelklubb.

Mathias Westerling, närmast kameran, är ledamot i nystartade Vimmerby Padelklubb.

Mathias Westerling, närmast kameran, är ledamot i nystartade Vimmerby Padelklubb.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2020-06-29 16:03

Coronapandemin till trots så finns det dem som satsar i motvinden. Under söndagen hade Vimmerby Padelklubb sitt första styrelsemöte någonsin och Mathias Westerling närvarade. 

– Vi gick igenom vad vi ska rikta in oss på nu till en början. Det första primära målet är att få igång en barn- och ungdomsverksamhet. Intresset har inte svalnat under våren och det är en lätt sport att lära sig och så är den väldigt social. Viktigast för oss är att barn och unga rör på sig och padel kan vara ett komplement till andra idrotter. 

Organiserade träningar kommer att äga rum på eftermiddagar där varje pass är 90 minuter långa. 

– Det är svårt att sia om hur stort intresset kommer att vara men vi har fått förfrågningar från föräldrar som söker träningstider för sina barn. Det måste vara minst fyra i varje träningsgrupp, förklarar Westerling och fortsätter: 

– Handlar om att visa att padel är en sport för alla, inte bara vuxna. Träningsavgiften är inte fastställd ännu men den kommer att hållas på en så låg nivå som möjligt. 

Hur känns det att ha varit med och starta Vimmerbys första padelförening?

– Det är en väldigt spännande och rolig utmaning, vi är ett härligt gäng där de flesta av oss spelar en hel del padel, säger Westerling som har målet klart för sig inför den närmsta framtiden: 

– En jättebra start för oss som förening vore 30-40 barn/ungdomar och lika många vuxna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!