Vimmerby räddade poäng med sen kvittering mot Tuna

Under tisdagskvällen tog IFK Tuna emot Vimmerby IF i Vimmerby Tidning Cup. Det var en jämn drabbning som slutade 1-1 till. "Vi var nära ett sista mål", säger Patrik Gunnarsson, tränare för VIF.

Vimmerby Fick jubla över en sen kvittering till 1-1 genom Erik Jigsved.

Vimmerby Fick jubla över en sen kvittering till 1-1 genom Erik Jigsved.

Foto: Josef Jacobson

Fotboll2021-06-15 20:09

Det var en jämn drabbning på Tunhamra. Båda lagen hade mycket boll men som förväntat var bollövertaget något till fördel IFK Tuna. Men det var ett slarvigt spel från båda lagen. 

Mycket av spelet höll till runt mittlinjen för att kämpa om att få bollen till sitt lags ägo. I första halvlek hade båda lagen målchanser men de som lyckades bäst runt halvtimmen spelad gjorde Tunas Victor Gustavsson 1– 0 för hemmalaget. I andra halvlek var det ett helt annat Vimmerby på planen. Betydligt mer bollinnehav och kvalité i spelet. 

Men de kom inte riktigt fram till straffområdet och avsluten saknade det där sista. Men under matchens sista minuter så kommer det där efterlängtade 1–1 målet efter ett inkast. 

Målet tilldelades Erik Jigsved och därefter hade VIF en ribbträff som kunde gått till en ledning men slutresultatet blev 1–1. 

VIF:s tränare Patrik Gunnarsson tycker matchen hade två sidor.

– Tuna är mycket bättre än oss i första halvlek det är inget att snacka om. Men matchen hade som jag förväntade mig på förhand kamp. Tills andra så ändrade jag ingenting men vi backade inte hem lika mycket som i första halvlek och i andra så är vi mycket mer aktiva och tar över matchen.

Thomas Kongstad för hemmalaget var besviken. 

– Det känns inte riktigt som ett rättvist resultat. I första halvlek är vi det bättre laget. Men i andra halvlek tappar vi tyvärr orken och då kommer det där kvitteringsmålet, sa han. 

Tuna firar 1-0-målet.
Tuna firar 1-0-målet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!