Vimmerbys världsstjärna imponerar i årets första major

Då är det igång. Vimmerbys världsstjärna Jesper Svensson spelar årets första Major-tävling (Player Championship) i Tampa, Florida. Tävlingen avgörs i ett nytt format på grund av coronapandemin. Och Svensson har öppnat mycket starkt.

Jesper Svensson spelar årets första majortävling i USA.

Jesper Svensson spelar årets första majortävling i USA.

Foto: PBA

Bowling2021-01-17 14:50

Jesper Svensson har sällskap av tre andra svenskar: Martin Larsen, Pontus Andersson och Kim Bolleby. 

Så har sa Vimmerbykillen till Swebowl.se inför tävlingen: 

– Det är med lite blandade känslor vi åkt över. Såklart kul att spela tävling, det har man längtat efter. Att pandemin inte är över är beklagligt men bowling är mitt jobb och vi försöker också vara så försiktiga vi kan i situationen. 

Majortävlingen är unik så tillvida att det för första gången i PBA:s historia genomförs tävlingen med fem regionala kvalspel runtom i USA. Alla svenskar spelar på samma ställe. Och som sagt...Jesper Svensson har inlett strålande. Han inledde med 214 i den första serien, följde upp med 254 – och sen har han bara strajkat vidare. 

Så bra att han leder och är bäst av alla 70 spelare i Tampa inför den sista kvalomgången med 14 serier. 

Att ta sig vidare är tufft. För att gå vidare till regionfinalerna krävs att man är topp-fem. Vinnaren i varje region går sedan till den stora finalen i slutet av februari. 

"Det blir mycket tufft, men även utmanande, och det blir något nytt och spännande", sa han till Swebowl.se innan tävlingen. 

Men, än så länge ser det mycket bra ut för Jesper, som inlett kvalet på allra bästa sätt. Efter 14 serier hade han 3193 poäng, vilket var 83 poäng före tvåan i kvalet hittills, amerikanen Christian Azcona. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!