Vinna VM-guld är som att bestiga världens högsta berg

Strävan efter att vinna VM-guldet kan jämföras med att försöka bestiga Mount Everest enligt Artem Lagutas manager Rafal Lewicki.

Artem Laguta kom tvåa i Målillas GP-tävling. Nu återstår att se om han får kliva högst upp på prispallen när VM-medaljerna ska delas ut.

Artem Laguta kom tvåa i Målillas GP-tävling. Nu återstår att se om han får kliva högst upp på prispallen när VM-medaljerna ska delas ut.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-09-16 13:00

Två deltävlingar återstår i GP-serien, som körs i polska Torun den 1 och 2 oktober. Västervik Speedways Artem Laguta är i ledning med en poäng före regerande världsmästaren Bartosz Zmarzlik.

Lagutas manager, Rafal Lewicki, jämför strävan att vinna sportens största pris med att bestiga Mount Everest.

– Människor åker till Himalaya för att klättra upp till Everests topp och de gör det steg för steg. De når lägren på olika nivåer, klättrar högre, högre och högre. Det sista lägret är ganska högt och det är där vi är – vi väntar på att göra den sista stigningen till toppen, säger Rafal Lewicki till speedwaygp.com.

Ska ryssen nå den absoluta toppen behöver han ha turen på sin sida eftersom det är den som har det som kommer att vinna.

– Båda förarna presterar bra och är i bra form. De förtjänar det båda. Men inom sport behöver du lite tur och du måste vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Du behöver den turen med vädret som en bergsklättrare hoppas på om du vill ta dig till toppen. Om vi får turen på vår sida hoppas vi kunna använda den och nå toppen, säger Rafal Lewicki.

Det är inte bara i GP-serien som Laguta jagar titlar. Han är i final i polska Ekstra Liga med sitt Wroclaw som möter Lublin på söndag. Dessutom väntar SM-slutspel med Västervik.

– Det är Artems första final i Polen, så han är väldigt upphetsad och glad över det. Han har också slutspelet i Sverige före Torun. Det kommer att hålla Artem skärpt, menar Rafal Lewicki till speedwaygp.com.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!