Wahlqvist vid gott mod trots skadorna

Västervik Speedways Noel Wahlqvist kraschade hårt i torsdagens hemmapremiär mot Lejonen. "Flera ben är brutna", säger lagledaren Morgan Andersson.

Noel Wahlqvist kraschade hårt i torsdagens hemmapremiär och vårdas nu på sjukhus för sina skador.

Noel Wahlqvist kraschade hårt i torsdagens hemmapremiär och vårdas nu på sjukhus för sina skador.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2020-08-14 10:27

Det var i det tionde heatet som 16-årige Wahlqvist for in med full fart i staketet. Med stora smärtor fördes han med ambulans till sjukhuset.

På fredagsmorgonen uppdaterade Morgan Andersson Sporten om Noels status.

– Noel har brutit vänster handled, höger nyckelben, fått en kotfraktur i ryggen och slagit i bröstkorgen ordentligt där de har sett något på ena lungan. Han har slagit sig rejält, pojken, sa lagledaren och fortsatte:

– Jag pratade med Noels pappa Daniel och han sa att handledsbrottet inte var så illa som de först befarade, utan det har de dragit till rätta och gipsat. Skönt att han slipper skruvar och grejer där. Nyckelbensfrakturen var inte heller så jättekomplicerad och med ryggen har han haft tur, även om han kommer att ha ont där ett tag. Han har det lite jobbigt med lungan och att andas så just nu är han nedsövd och får hjälp med det, men när han var vaken vad han vid gott mod. Han ringde till och med sin brorsa och bad honom tvätta cyklarna.

undefined
Västerviks Noel Wahlqvist hade rejäla smärtor och svårt att andas när han fick hjälp av sjukvårdare efter kraschen.

Kommer Noel kunna köra något mer den här säsongen?

– Det vet jag inte, det är för tidigt att säga. Prio ett nu är att vi får ordning på honom. Sjukvården har gjort ett bra jobb.

Morgan Andersson har inte hunnit analysera kraschen ordentligt än.

– Som tur är har vi bra och säkra staket runt hela banan. Noel slog i precis där luftstaketet började och jag tror att han fick en rejäl smäll av sin cykel, att det är den som har orsakat mest skada, men vi ska titta mer på det där sen.

Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!