Zlatanlöst Milan föll – trots Ronaldos miss

Juventus är klart för final i den italienska cupen, efter ett mållöst returmöte med Milan i Turin. Detta trots att Cristiano Ronaldo missade en straff. Gästerna, utan Zlatan Ibrahimovic, stred dock tappert med en man mindre i 70 minuter.

Juventus Cristiano Ronaldo missade en straff mot Milan – men fick jubla ändå.

Sport2020-06-12 23:00

Den 13 februari spelade Milan och Juventus 1–1 i det första mötet i Coppa Italias semifinal, i en match där Zlatan Ibrahimovic spelade 90 minuter.

Under fredagskvällen, nästan på dagen fyra månader sedan det första mötet, var det dags för returen.

Inför ett folktomt Allianz Stadium gjorde italiensk fotboll comeback efter coronapandemin. Och under matchens första minuter hann det hända mycket.

Efter en kvart fick hemmalaget straff sedan Andrea Conti tagit bollen med handen i eget straffområde, något VAR hittade i efterhand.

Cristiano Ronaldo stegade fram och missade efter att skottet gått i insidan av Gianluigi Donnarummas högra stolpe. I sekvensen efter sparkade Milanspelaren Ante Rebic ner en motståndare och fick syna det röda kortet.

Med en man mindre i 70 minuter blev uppgiften för tuff för gästerna. Utan att imponera kunde Juventus spela på resultat i och med mål på bortaplan i det första mötet.

Matchen slutade 0–0 och därmed väntar nu antingen Napoli eller Inter, som spelar på lördagen, i finalen på Olympiastadion i Rom den 17 juni.

Zlatan Ibrahimovic är vadskadad och spelade inte matchen. Han förväntas vara tillbaka i spel någon gång i mitten av juli.