Zlatans cykelspark gav Milan ny seger

Det går bra för Zlatan Ibrahimovic och hans Milan just nu. På söndagen tog man sin femte Serie A-seger efter ett drömmål av Ibrahimovic.

39-årige Zlatan Ibrahimovic slog till igen för Milan. Arkivbild.

Sport2020-11-01 14:30

Milan är hittills obesegrade i Serie A. På söndagen besegrade man Udinese med 2–1 efter ett mål och en assist. Återigen var "Ibra" högst inblandad i segern.

Serieledande Milan spräckte nollan i den 18:e minuten efter att Zlatan Ibrahimovic mycket skickligt hittat Franck Kessie som skickade in bollen bakom en något täckt Juan Musso i Udinesemålet.

Knappt en minut in i andra halvleken tilldömdes Udinese en straff efter att Alessio Romagnoli gått lite väl hårt in mot Ignacio Pussetto. Rodrigo De Paul tog hand om straffen och skickade distinkt in bollen i vänsterhörnet till 1–1.

Men med knappt sju minuter kvar av ordinarie tid så klev Zlatan Ibrahimovic återigen fram och visade att ålder bara är en siffra. 39-åringen fick tag på en misslyckad rensning och cykelsparkade in 2–1. Hans sjunde mål, på fyra ligamatcher, som gör att han befäster skytteligaledningen.

– Det var det enda jag kunde göra i det läget för att få in bollen. Du måste försöka oavsett om det kommer att funka eller inte. Den här gången gick bollen in, nästa gång kommer den att göra det igen. Oroa er inte, säger Ibrahimovic i en kommentar på klubbens hemsida.

Milan behöll ledningen matchen ut och har nu inte förlorat en enda match sedan mars.

– Mitt jobb är att se till att truppen är hungrig och inte nöjer sig med det vi gjort hittills för vi har inte vunnit något än, säger "Ibra".