Återblick: Klüft bollplank för Virserumstjej

Vi tittade i tidningsarkivet vad som hände i sportväg förr i tiden. För 50 år sedan vann till exempel skidikonen Assar Rönnlund i Mariannelund.

2010. Virserumstjejen Josefin Svensson var på ett träningsläger i Sydafrika.

2010. Virserumstjejen Josefin Svensson var på ett träningsläger i Sydafrika.

Foto: Arkivbild

Sport2020-01-18 07:30

Det hände för 10 år sedan:

* Virserumstjejen Josefin Svensson har varit på ett tre veckors långt träningsläger i Sydafrika med sin klubb IFK Växjö. I tränaren Agne Bergwalls frånvaro, fick stjärnan Carolina Klüft fungera som bollplank åt den likasinnande mångkamperskan. "Det var jätteskönt och bra på alla sätt och vis i Sydafrika", säger Josefin Nilsson som är en de bästa i Sverige i sin gren. "Jag kan tänka mig att jag är sexa på rankingen i mångkamp". 

* Vimmerby Hockey går fram som en ångvält i division två. Mot Nässjö kom den sjätte raka hemmavinsten och den 14:e utan förlust. Nässjö blev ett lätt byte, där VH vann med 11–2. Kevin Adam blev bäste målskytt med sina tre fullträffar. Fredric Jaensson stod för fem poäng i derbyt. 

20 år sedan:

* Hultsfreds HF krossade Ronneby i handbollstrean med 35–18. Gästernas tränare Peter Krautmayer deppade inte särskilt mycket utan valde att hylla HHF: "Hultsfred är seriens bästa och mest kompletta lag".

Urstarke Olof Eriksson var på målhumör och pangade in 11 mål. Christoffer Gustavsson var inte långt efter med sina 9 fullträffar. Övriga mål: Daniel Sörensen 5, Johan Sörensen 3, Andreas Grahm 3, Damir Pastuhovic 2, Andreas Jensen och Patrik Karlsson. 

30 år sedan: 

* Gullringens GoIF har fyllt luckan efter målvakten Tomas Blixt, som gick tillbaka till Kisa BK. Greger Henriksson återvänder till fadershuset efter en sejour i Horn/Hycklinge.  "Greger har visat att han är en bra målvakt i Horn: Dessutom är det en bra kille som har smält in fint i gänget", säger tränaren Kenneth Hedström. 

* Mörlundas damlag i basket hade det tufft mot Växjö. Stryk med 89–30. Mörlundas poäng av Ulrika Nilsson 17, Charlotte Madestam 5, Annika Sundberg 3, Charlotta Pettersson 3 och Anette Nilsson 2. 

40 år sedan:

* Vimmerbys och Virserums knattelag möttes i en vänskapsmatch i hockey. Åldrarna i de respektive lagen varierade från fem till tio år. Vimmerby vann med 7–0. Målen gjordes av Stefan Wikman 2, Stefan Andersson 2, Fredric Jaensson, Christian Helgesson och Ronny Pettersson. 

50 år sedan:

* Skidikonen Assar Rönnlund vann den femte upplagan av "MAIS-Rennet". Detta inför cirka tusen åskådare. Rönnlund åkte de 10,2 kilometerna på tiden 30,33 i den 15-gradiga kylan i Mariannelund. Lennart Jönsson blev bäste lokale löpare på herrsidan, då Frödingeåkaren kom på elfte plats. 

1990. Greger Henriksson valde att gå tillbaka till Gullringens GoIF.
1990. Greger Henriksson valde att gå tillbaka till Gullringens GoIF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!