Återblicken: Nya innesporten i Vimmerby

Vi har dykt ner i arkivet och hittat några godbitar från sportens värld. Här är veckans återblick.

12 juni 2019 18:10

Det hände för 10 år sedan:

1984 hoppade Växjös Paul Lundberg 15.30 i tresteg. Smålandsrekordet stod sig i 19 långa år. Tills Vimmerbykillen Daniel Lennartsson slog till och hoppade 15.34. Några större känslor väckte dock inte rekordet hos 21-åringen.

– Visst har det varit ett mål att slå Smålandsrekordet, men jag hade gärna hoppat en bit längre. Rekordet slogs vid Sävedalsspelen, där Daniel slutade tvåa efter Sverigeettan Andreas Otterling.

Det hände för 20 år sedan:

Inlineåkning i olika former är den nya innesporten för flera ungdomar i Vimmerby. Varje torsdag och lördag samlas de för att träna under instruktören Dan Edlunds ledning. De får lära sig allt som krävs för att bli skickliga inlineåkare.

– Jag försöker så gott jag kan, säger tränare Edlund. Du vet, jag har bara hållit på med det här i drygt ett år. Själv började han med inline när han inte längre kunde springa på grund av smärtor i ett knä:

– Det gick helt enkelt inte, därför testade jag inline i stället och det känns kanonbra.

Det hände för 30 år sedan:

Som väntat blev det danska speedwaylandslaget en mycket svår nöt att knäcka för Sverige. När kolstybben hade lagt sig runt Målillaovalen visade det sig att Danmark hade vunnit landskampen med 66–42. Tävlingen som hade samlat 960 betalande åskådare hade sin suverän i Erik Gundersen, som inte tappade en enda poäng på sex heat. För Sverige körde Per Jonsson, Mikael Blixt, Jimmy Nielsen, Peter Nahlin, Erik Stenlund, Conny Ivarsson, Henrik Gustavsson och Peter Karlsson.

Slätmons BK hade flyt i sitt fotbollsspel både i serien och i cupsammanhang. I Östgötacupens första omgång blev det utklassningsseger mot Norr­köpingslaget Svärt­inge med 6–1.

– Jag trodde att serieledarna Svärtinge skulle bjuda på betydligt bättre motstånd, erkände lagledaren Lars-Göran Bexell. Hela laget framträdde i Slätmon med extraplus för tremålsskytten Peder Kindén och Björn Sandholm på mittfältet. I början på juni 1989 var Slätmon obesegrade i seriespelet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson