Återblicken: "Real Rimforsa" tog fart

Vi dök in i tidningsarkivet för att ta reda på vad som hände inom den lokala sporten förr i tiden.

Vimmerby Hockeys U11 som vann Eksjö Cup. I laget spelade bland andra Tobias Fridh och Jakob Heljemo.

Vimmerby Hockeys U11 som vann Eksjö Cup. I laget spelade bland andra Tobias Fridh och Jakob Heljemo.

Foto: Arkiv

Sport2020-03-28 08:10

10 år sedan

* "Real Rimforsa". Så beskrevs Rimforsa IF:s fotbollslag inför seriepremiären i division fem. Man hade ett mycket starkt lag på pappret och var favoriter i femman. "Med det här laget siktar vi på serieseger", sa RIF-spelaren Rasmus Lundahl.

Hur det gick? Rimforsa kom trea efter FC Innerstan och Finspång.

* Vimmerby Hockeys U11-lag tog hem hela Eksjö Cup efter en storstilad insats. Med i laget fanns en nuvarande A-lagsspelare: Tobias Fridh. Även Jakob Heljemo, som spelar i Allsvenskan med Tingsryd idag, var med.

20 år sedan

* Träningen gav resultat för Johan Astbrant. 16-åringen togs ut i Smålandslaget i innebandy efter att ha varit med och fört upp Vimmerby IBK i division ett. Nu laddade han om för att spela SM med Smålandslaget. I klubblaget spelade han dock som forward, medan han hade en helt annan roll i distriktslaget: back. "Nästan alla är forwards där. Därför fick några bli backar", sa Johan.

* Marcus Samuelsson satte Vimmerby på boxningskartan när han blev SM-trea i diplomboxning. SM hölls i Uppsala och där slog 14-årige Samuelsson verkligen till.

30 år sedan

* Mörlunda Basket samlades för att summera säsongen som varit. Men man hade inget framgångsrikt år bakom sig. Både herrlaget och damlaget slutade näst sist i sina serier. "Vi har något positivt att se fram emot. Det kan i alla fall inte bli sämre nästa år", konstaterade klubbens ordförande Lars Malmborg.

* 15-årige Mats Erlandsson blev unik i trakten genom att kvalificera sig för Alpint-SM för ungdomar i Åre. Erlandsson skulle delta i samtliga discipliner, nämligen slalom, storslalom, Super G och störtlopp. "Det ska verkligen bli kul att mäta sig med killarna från norr, även om man kanske till viss del är slagen på förhand genom avsaknaden av träningsmöjligheter", sa Mats och syftade på att det knappt varit någon snö i de södra delarna av landet.

40 år sedan

* Kennet "Kenna" Johansson valde att återuppta fotbollsspelandet efter ett års uppehåll. 36-åringen, som tidigare hade representerat Hebe, ÅFF, Derby, HAIK, Vimmerby, Målilla och HFK, bestämde sig nu för att spela i IFK Tuna. "Kenna" hade på senare år huvudsakligen hållit sig till bandyn men snörade nu på sig fotbollsskorna igen för spel i division sex. "När det gäller serien måste jag erkänna att jag inte ens vet vilka lag som ingår", förklarade "Kenna".

* Vimmerby MS 250-föraren Leif Nicklasson imponerade vid en tävling i Frankrike och slutade fyra i tuff konkurrens.

För Johan Astbrant krestade allting kring innebandyn.
För Johan Astbrant krestade allting kring innebandyn.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om