Återblicken: Gjorde nio mål i en match

Dags igen för en titt i arkivet på vad som hände i den lokala sporten för 10, 20, 30 och 40 år sedan. Här är dagens återblick.

1999. Niomålsskytten Ove Nilsson.

1999. Niomålsskytten Ove Nilsson.

Foto: Magnus Strömsten

ÅTERBLICKEN2019-03-26 16:00

Det hände för 10 år sedan:

Organisationen är för liten, spelarinventering drar ut på tiden och dialogen är otydlig. Några av Vimmerby Hockeys nyckelspelare visade öppet sitt missnöje kring hur olika saker sköts i klubben. – Det måste finnas fler hockeyintresserade Vimmerbybor som vill engagera sig för hockeyn, sa lagkaptenen Eric Johansson. Det hände för 20 år sedan:

Allt stämde för Ove Nilsson då Frödinge besegrade Rumskulla i Smålandscupen med hela 14–1. Han svarade för nio av målen, varav sju i första halvlek. En helt klart imponerande prestation. – Vi bjöds inte på så hårt motstånd, men att jag skulle kunna göra nio mål i en match trodde jag aldrig, berättar Ove efteråt.

Vimmerby Tennisklubb fick en småländsk distriktsmästare på seniorsidan. Joakim Henriksson tog nämligen hem titeln vid DM-tävlingarna i Vetlanda. Joakim Henriksson, som var tredjeseedad, kunde nu titulera sig som både skånsk och småländsk mästare. Den första titeln tog han fem år tidigare. Det hände för 30 år sedan:

Regerande världsmästaren i stadioncross Leif Niklasson, Vimmerby, fick oväntat hård konkurrens när en stor del av motocrosseliten möttes i speedcross på Elmia i Jönköping. Niklasson körde hem en finalseger och en andraplats vilket räckte till sammanlagd seger i tävlingen.

För andra året i följd har Rimforsa IF valt att ladda upp i Västtyskland inför vårsäsongen. På påskdagen avreste 33 personer varav 26 spelare från Rimforsa mot Wolfsburg i norra Västtyskland. Två matcher och sex träningsmatcher stod på programmet. Det hände för 40 år sedan:

Fyra Smålandsrekord noterades då skol-DM i inomhushopp för skolorna i norra Kalmar län avgjordes i Vimmerby. Nya innehavare av Smålandsrekorden var: Patrik Sonehag, Hultsfred, i höjd med ansats (1,73 meter), Pia Snygg, Västervik, höjd med ansats (1,55), P-E Nilsson, Västervik, längd utan ansats (2,61), och Germund Lindström, Västervik, höjd utan ansats (1,58).

Ungdomslandslaget i Speedway åkte på tränings- och tävlingsturné i England. Med i truppen fanns alla Sveriges unga talanger, utom en – Dackarnas Peter Johansson. – Jag har inte råd att lägga ut 5 000 kronor. Är det verkligen en ungdomssatsning, som Svemo talar om, när träningsresorna blir så dyra att alla inte kan åka med, sa Peter Johansson hemma i Målilla.

2009. Bland annat lagkaptenen Eric Johansson ville se bättre struktur och en större organisation kring A-lagshockeyn i VH.
2009. Bland annat lagkaptenen Eric Johansson ville se bättre struktur och en större organisation kring A-lagshockeyn i VH.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!