Avståndet till säker mark ökar

Det blev en blytung afton för Hultsfreds FK. I bottenmötet borta mot Höreda GOIF förlorade de grönvita med 5–1. "Första matchen det känns pinsamt", säger tränaren.

11 juni 2019 21:57

En förlust var inte något som HFK, som bara skrapat ihop tre poäng, behövde i det här läget. Det är nu sju poäng upp till Höreda från deras jumboposition.

Men det var faktiskt Hultsfred som tog ledningen i den här matchen, spelarna kämpade på bra i den första halvleken och var stundtals det bättre laget. SelatinShaljani fick göra sitt första mål för säsongen efter en kvarts spel, och det var kvällens enda glädjeämne för HFK.

Blott två minuter senare kvitterade hemmalaget Höreda på en hörna.

– Jag tror spelarna kände rädsla när vi tog ledningen. Det kan ju ofta bli en snabb replik på ett ledningsmål, det har nog med känslorna att göra, säger Jerker Einarsson, tränare i Hultsfred.

Det blev inga mer mål i den första halvleken. Sedan kom en förödande andra halvlek sett ur ett HFK-perspektiv. Höreda fick göra fyra obesvarade mål och rycker nu ifrån Hultsfred i bottenstriden.

– Jag tror vi har 70 procents bollinnehav i den andra halvleken, men det är för lite kvalité framåt. Höreda gör 2–1 på en kontring. Sedan går vi över på en trebackslinje i ett försök att skapa mer, men det blir nästan som att vi skapar mindre, och är tvungna att gå tillbaka till fyrbackslinjen. Det blir väldigt stressigt. När dem sedan gör 3–1 sjunker moralen fullständigt. Folk slutar att arbeta. Det är nog första matchen som det känns pinsamt att stå vid sidlinjen, säger Einarsson efter 5–1-förlusten.

Meris Hesanbegovic, Robin Gunarsson och Alexander Gustafsson gjorde alla godkända insatser i Hultsfred.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Lidesjö

Ämnen du kan följa