Målilla föll för första gången: "Ger det inte en chans"

Målilla Bandy har haft en strålande säsongsstart, men under lördagen kom första nederlaget. Västanfors IF BK blev för tuffa och rödvitt föll med 6–3. "Vi är för valpiga", säger Målillas spelande tränare Daniel Skog.

Målilla Bandy förlorade för första gången den här säsongen.

Målilla Bandy förlorade för första gången den här säsongen.

Foto: Torbjörn Allvin

Bandy 2023-12-09 17:48

Det blev inte Målillas dag. Västanfors hade 2–0 efter 24 minuters spel. Sedan reducerade visserligen Målilla genom Martin Lindqvist cirka 35 minuter in i matchen under lagets bästa spelmässiga period. 

Västanfors fick dock med sig 3–1 in till halvtidsvilan. Och i den andra halvleken drog hemmalaget iväg till 6–1 och där var matchen så gott som avgjord. Målilla fick visserligen in två tröstmål genom Daniel Skog samt Erik Karlsson, som gjorde mål på övertid. 

Men det ger inte så mycket glädje till Målilla som därmed fick syna säsongens första nederlag. 

– Det är jäkligt surt. Jag är besviken och tycker inte vi ger det en ärlig chans. Vi möter ett jättebra lag, det får vi ge dem, men vi är för valpiga från början till slut, säger spelande tränaren Daniel Skog. 

Vad är det som inte stämde för er?

– Svårt att analysera såhär kort inpå match... Men vi ska kunna åka skridskor och kämpa så som vi gjort hela säsongen, men det saknas från de flesta hos oss tyvärr. 

Hur tror du en sådan här förlust kommer påverka er?

– Det är bara att tjura ihop och sen väntar en ny vecka med hemmamatch. Det är bara att ladda om, sen får vi såklart diskutera vad som hände, men sen gäller det att gå vidare. Vi ska tillbaka till glöden som vi haft innan, vi vet att den finns där.

Daniel Skog tycker att samtliga spelare kan bättre än vad som visades i förlusten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om